Josef Juha (vpravo) si za juniorskou reprezentaci na EFT zahrál již v 15 letech. Foto: Martin Flousek
1. 8. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorský reprezentant Juha se stěhuje do Pixba

 



Florbaloví fanoušci budou mít za necelé dva týdny šanci vidět v dresu Pixba překvapivé jméno. Na letním turnaji se za švédský tým představí juniorský reprezentant Josef Juha, který dosud působil v pražských Bohemians v mládežnických týmech.

Mladý útočník patřil k důležitým postavám jak v dresu Bohemky, tak v dresu juniorské reprezentace.

V nejvyšší juniorské soutěži si za Bohemians v poslední sezóně v základní části připsal 67 bodů a byl nejproduktivnějším hráčem celé ligy. V play off poté přidal dalších 15 bodů a byl jedním z klíčových hráčů při cestě do finále, kde se spoluhráči nestačil na Tatran Střešovice.

Výrazně na sebe upozornil nejen jako hráč Bohemky, ale i na juniorském světovém šampionátu. V rozhodujícím zápase o bronz byl vyhlášen nejlepším hráčem, když se na vítězství podílel brankou a dvěma asistencemi.

Jeho velkým snem bylo zahrát si švédskou Superligu, konkrétně v dresu Pixbu Wallenstam, jak prozradil na klubovém webu.

„Vždycky to bylo Pixbo. Před čtyřmi lety v rozhovoru po Prague Games mi byla položena otázka, jaký je můj florbalový sen, a odpověď vždycky byla a bude Pixbo Wallenstam,“ říká bronzový medailista z letošního juniorského MS.

Nejvyšší juniorská soutěž na něj čeká i v dresu Pixba, vedle toho bude hrát i za divizní muže. Cílem zůstává švédská Superliga.

„Určitě bych rád nakoukl i do nějakého zápasu švédské Superligy, i kdyby jenom jako vodonoš,“ dodává odchovanec Bohemians.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*