Falun IBF, vítěz Czech Open 2017. Foto: Štěpán Černý Falun IBF, vítěz Czech Open 2017. Foto: Štěpán Černý
13. 8. 2017 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Švédské finále ovládl Falun a slaví druhé zlato z Czech Open

 



Falun opět potvrdil svou dominanci. Ve finále Czech Open zdolal v souboji dvou švédských celků Pixbo 8:5 a připsal si druhé prvenství na pražském turnaji. Favorit od začátku zápas vedl a lišky celý zápas pouze dotahovaly náskok soupeře.

První gól očekávaného duelu padl už v úvodní minutě, kdy se prosadil Hallén. Pixbo dokázalo brzo srovnat, ovšem ještě do první přestávky se prosadila útočná hvězda Falunu Rasmus Enström.

Falun nakročil k vítězství v prostřední dvacetiminutovce. Za stavu 2:2 Pixbo zkazilo rozehrávku u mantinelu a po střele ze středu hřiště se podruhé v řadě prosadil Enström. Za další dvě minuty přidali švédští šampioni ještě dvě trefy.

Pixbo se však nevzdávalo a na přelomu druhé a třetí části snížilo na rozdíl jediné branky. Falun si ovšem své vedení pohlídal, ještě ho navýšil a nakonec vyhrál nad Pixbem 8:5. Pro švédského mistra to je druhé zlato a celkově pátá medaile z Czech Open.

Falun se raduje z druhého prvenství na Czech Open. Foto: Štěpán Černý

Falun se raduje z druhého prvenství na Czech Open. Foto: Štěpán Černý

Finále mužské elitní kategorie:

IBF Falun – Pixbo Wallenstam IBK 8:5 (2:1, 3:2, 3:2)
Branky: 1. Hallén (Adriansson), 14. Enström (Johansson), 36. Enström (Hallén), 37. Hallén (Johansson), 38. C. Hajo (H. Hajo), 50. Cederström (Aldeeb), 52. Aldeeb, 60. Adriansson (C. Hajo) – 7. Carlsson (Anton Eriksson), 24. Wahlgren (Östholm), 40. Carlsson (Wahlgren), 43. Wahlgren (Östholm), 58. Wiklund (Östholm).

Konečné pořadí:
1. IBF Falun (SWE)
2. Pixbo Wallenstam IBK (SWE)
3. FAT PIPE FLORBAL CHODOV (CZE) & EräViikingit (FIN)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*