Češi i podruhé na turnaji vyzráli na Švýcary. Foto: Flickr IFF Češi slaví bronzové medaile z juniorského MS. Foto: Flickr IFF.
6. 9. 2017 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Chodovská síla a zástupci z Moravy! Ze kterých mladíků se letos stanou hvězdy Superligy?

 



Mužská Tipsport Superliga po letní pauze zahájila novou sezonu. A jako každoročně se v ní představí několik mladých debutantů, kteří mají potenciál mezi dospělými blesku rychle prorazit. Od kterých mladíků se čeká nejvíc?

Národní tým mužů českému florbalovému fanouškovi v poslední době příliš radosti nedělá, alespoň v mládežnických kategoriích se ale daří lépe. Při ohlédnutí za posledními sezonami navíc najdeme hned několik hráčů, kteří ještě v juniorském věku táhli své kluby v nejvyšší mužské soutěži. Na Pražana, Beneše, Mücka nebo Němečka mají letos šanci navázat další.

Dva velké talenty se přes léto vydali na zkušenou do Švédska – v Hässelby bude nastupovat exstřešovický Jonáš Kůra, dokonce do slavného Pixba pak přestoupil patrně největší klenot ročníku 2000 Josef Juha. Podle zákulisních informací se navzdory velké snaze Tatranu nepovede vyjednat věkovou vyjímku pro kometu posledních měsíců Filipa Langera. I tak ale v Superlize uvidíme několik supertalentů! Kteří hráči podle našeho serveru zazáří?

Jan Hándl – brankář, Znojmo

Jan_Hándl

Mladý gólman v minulém cyklu oblékl dokonce dres juniorské reprezentace, místo v nominaci na MS na něj však v konkurenci Mücka a Eckharta nezbylo. Svému klubu nicméně v závěru sezony vychytal postup do Superligy, v play off si poradil se střelci Black Angels i České Lípy. Na Hándlovi bude hodně záležet, zda se Znojmo v nejvyšší soutěži udrží.

Očekávání a cíle: „Jako týmový cíl jsme si do následující sezóny určili, že bychom chtěli byt úspěšní v tom smyslu, aby si o nás ostatní mysleli, že to, jak to tady ve Znojmě děláme, děláme správně, a že do Superligy patříme dlouhodobě a ne jen na jednu či dvě sezóny. Můj osobní cíl je co nejvíce pomáhat týmu, ať už v bráně nebo ze střídačky. Přišel k nám nový gólman Jirka Skácelík, se kterým si velmi rozumíme a budeme se snažit vytvořit co nejlepší a nejvyrovnanější brankářskou dvojici.“

Petr Koláčný – obránce/útočník, Brno

Koláčný

V minulém dvouletém cyklu si zahrál na juniorském Mistrovství světa, ve výběru Jiřího Jakoubka přitom může díky svému nízkému věku pokračovat i nadále! Ačkoliv byl nejproduktivnějším brněnským hráčem v juniorské G2 lize, do play off Buldoky nedotáhl. Letos se bude snažit pomoci Brnu k vysněnému Superfinále a hned v prvním utkání proti Chodovu skóroval.

Očekávání a cíle: „Chtěl bych v sezóně odehrát co nejvíce zápasů v Superlize. Za každý zápas budu velmi rád, potřebuju především nabrat spoustu zkušeností. Rád si zahraju i juniorskou KB ligu. I když to bude velmi těžké, tak bych chtěl v obou kategoriích dojít co nejdál.“

Michal Strnad – obránce/útočník, Chodov

Míša

První zástupce extra silného chodovského ročníku 2000 už v televizním zápase se Spartou oslavil svoji premiérovou branku v Superlize. Ačkoliv nebývá vždy na hřišti tolik nápadný, má zlaté ruce a dokáže táhnout tým v klíčových momentech. Je mu navíc prakticky jedno, zda nastupuje v obraně či v útoku.

Očekávání a cíle: „Na sezónu se velmi těším, budu rád za každý zápas v Superlize a za získané cenné zkušenosti. Doufám, že také v juniorském týmu prolomíme semifinálovou smůlu a dokážu týmu pomoci dosáhnout co nejlepšího výsledku.“

Martin Řezáč – útočník, Chodov

Standa

Společně se Strnadem začínal, podobně jako bratři Chroustovi nebo další hráč Chodova Jan Běloch, v malém oddíle Vosy Praha. V mužském týmu se mladík s charakteristickým mohutným nápřahem parádně předvedl už na Czech Open. I když jde spíš o střelce, byl s bilancí 2+5 při cestě za bronzovou medailí nejproduktivnějším hráčem úřadujících českých mistrů!

Očekávání a cíle: „Na sezonu se velice těším, chtěl bych posbírat zkušenosti od starších kluků, zahrát si co nejvíce kvalitních zápasů a poznat, jak to chodí v Superlize. S týmem juniorů bych chtěl dosáhnout výš než na náš ‚oblíbený‘ bronz.“

Daniel Eremiáš – útočník, Chodov

Eremi

Chodovu možná vyrůstá nástupce Matěje Jendrišáka! Odchovanec pražského Bučisu disponuje na svůj věk obrovskou fyzickou silou, kterou dokáže kombinovat s florbalovou šikovností. Pokud mu vydrží současná tréninková píle a vyhne se zraněním, může jednou dojít stejně daleko jako slavný silák z Linköpingu.

Očekávání a cíle: „V této sezóně je mužský A tým opravdu našlapaný. Budu velmi rád, i když se někdy objevím na lavičce, třeba v průběhu poháru, ale mé letošní cíle směřují spíše ke KB lize juniorů. Tam se budeme snažit hrát o ty nejvyšší příčky.“

Matyáš Šindler – útočník, FBC Ostrava

Šindler

Ostravský klub se v posledních sezonách ne a ne přiblížit ke slavným letům, kdy bojoval s Tatranem o titul, a navzdory vidiny Superfinále v domovském městě ani letos nepatří k favoritům. Šindler je však i přes svůj mladý věk jedním z hráčů majících předpoklady FBC pomoci výš.

Očekávání a cíle: „Pevně věřím, že budeme v juniorech předvádět parádní florbal, který povede k dobrému umístění. Časem bych také rád okusil mužskou Superligu a nasbíral cenné zkušenosti pro další florbalový rozvoj.“

Dalších 10 mladíků, které se vyplatí sledovat
Ondřej Kolajta (B, Ostrava)
Vojtěch Šimůnek (B, Tatran)

Filip Daberger (O, Znojmo)
Jiří Horák (O, Sparta)
Ondřej Novotný (O, Chodov)

Vilém Kavan (Ú, Sparta)
Mikuláš Krbec (Ú, Ústí)
Lukáš Netrefa (Ú, Mladá Boleslav)
Patrik Šebek (Ú, Bohemians)
Dalibor Švéda (Ú, Tatran)

Foto: Martina Egersdorfová


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Jitrocel napsal:

    No jasné, Mr. Hrubý autorem, tak to jsou 3 Chodovaci ze 6 ještě málo podle mě

  • Karel napsal:

    … k smíchu..

  • Frajirek napsal:

    Zajímave, že o hráčích například Ústí, Vítkovic, Tatranu zde není ani zmínka, a to by stálo za zmínku

  • pavel napsal:

    Ten, kdo je hodně dobrý, nepotřebuje, aby se o něm psalo… Zviditelní se sám na hřišti, a to je, dle mého mínění, nejlepší vizitka hráče.

    • Fanda napsal:

      To sice nepotřebuje, ale je to příjemné ocenění jeho práce – potěší a namotivuje 😉

  • Třetí lajna napsal:

    Už se těším až Chodovu poteče do bot a bude hrát na 7 lidí, takže na tyhle Hrubého super hvězdy se rychle zapomene..

  • Tomas napsal:

    A vcerejsi zapas prateske utkani se Slovaky tyto hvezdy jen potvrdilo. Pan hruby zda se byt dobry expert 😀

Napsat komentář

*