Martin Fruhbauer. Foto: www. czechopen.cz, Pavel Růžička Martin Fruhbauer. Foto: www. czechopen.cz, Pavel Růžička
31. 8. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov pošle do branky posilu z Tatranu! Ale Barák se vrátí brzy, říká trenér

 



Premiéru nové superligové sezony obstará duel Brna s Chodovem. Do města, kde nakoukli do velkého florbalu, se vrátí Martin Koutný, Tom Ondrušek i Michal Kotlas, ale mistrovský tým čeká i jiná událost. Do branky zaklekne nová posila a možná i budoucí jednička.

Na Chodově v poslední době neměli s gólmany zrovna jednoduché. Jana Baráka dlouho trápilo zdraví, a když už se konečně dal dohromady a vychytal titul, rozhodl se odejít Dan Mück. Mistrovský tým tak hledal náhradu.

Docela nečekaně ale přilákal posilu od konkurence – z Tatranu přišel Martin Frühbauer, který v uplynulé sezoně vychytal pro Střešovice titul v juniorské lize. A na Czech Open ukázal devatenáctiletý mladík velký potenciál i v novém týmu. „Já jsem Martina dlouhou dobu sledoval v juniorské lize, vždycky se mi líbil, jak chytal. Navíc jsme věděli, jaká je konkurence v Tatranu a že tam pracovali až s pěti gólmany. Ve chvíli, kdy se vyjasnila situace okolo Dana Mücka, tak jsme začali jednat,“ říká David Podhráský.

Frühbauer tak kývl na nabídku, a když se v přípravě zranil Jan Barák, začal si výrazně říkat o místo v základu. „Máme ale tři gólmany a všichni znají pravidla, podle kterých budou nasazovaní. Chceme, aby byli v pravidelném zatížení. Karel Šantora bude mít střídavé starty v první lize v Chomutově, Martin Frühbauer zase v Havlíčkově Brodu, odkud pochází,“ vysvětluje trenér Chodova.

V Brně by tak Frühbauer měl začít sezonu v bráně a dočká se prvního startu od začátku zápasu. V Tatranu to měl opravdu těžké, dostal šanci zatím jen na 14 minut, když střídal.

Chodov ale i nadále bude mít jedničku v Janu Barákovi. „Honza už je v plné přípravě a jede s námi i do Brna. Očekávám, že nastoupí v horizontu týdne,“ vysvětluje Podhráský. To by znamenalo start v pondělním televizním duelu se Spartou.

Ale Frühbauer určitě musí cítit větší šanci prosadit se. V Tatranu to měl v konkurenci Kafky a Rebra složité. „Nechtěli jsme hledat druhého zkušeného gólmana, ale radši mladého kluka, který může v horizontu dvou-tří let třeba Honzu Baráka nahradit,“ říká David Podhráský.

Chodov v Brně také asi poprvé představí kompletní sestavu posil. Na Czech Open ještě absentovali Tom Ondrušek a Michal Podhráský. „V Brně už by měli všichni hrát,“ říká kouč Chodova.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*