Arturs Jursevskis. Foto: flickr IFF Arturs Jursevskis. Foto: flickr IFF
31. 8. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Jurševskis mohl do Finska i Švýcarska. Vybral si ale Bulldogs

 



Bude první. To už mu nikdo nevezme. Arturs Jursevskis se stal novou posilou Bulldogs Brno a podařenou premiéru si odbyl už na Czech Open. Přesvědčil. A trenér Jan Kadlec mu chce dát trochu jinou roli, než na jakou si musel zvykat v reprezentaci Lotyšska.

Zjevil se jako blesk z čistého nebe. Brno mu půjčilo dres s číslem 10 a urostlý borec z městečka Césis si užíval hned první zápas. Premiéru v dresu Buldoků prožil v duelu s Mladou Boleslaví a favoritovi české Superligy nasázel dva góly!

„Jsme rádi, že se rozhodl pro Brno. Chtěl zkusit cizinu a měl nabídky ze Švýcarska a Finska. Nakonec si ale vybral Bulldogs,“ těší trenéra Jana Kadlece.

Jurševskise si pamatují i čeští reprezentanti ze vzájemného duelu na prosincovém mistrovství světa. Tam ale tenhle univerzál hrál defenzivu.
„Celý život hrál v útoku, ale když se formoval lotyšský tým pro MS, začal hrát vzadu a asi dva roky na postu obránce vydržel. U nás ho ale určitě posuneme zase dopředu,“ plánuje brněnský kouč. Důvod je jednoduchý: „Odešly nám góly a Arturs je umí dávat.“

Loni měli Buldoci v týmu Fina Alkkiho, ten se ale výrazněji neprosadil. Jurševskis má ale podle Kadlece větší předpoklady zaujmout.
„Arturs je opravdu chytrý kluk i hráč. A hlavně má motivaci tu něco dokázat, to je podstatné,“ říká Kadlec.

Jurševskis se zcela jistě vejde do dvou elitních formací Buldoků a na Czech Open nastupoval s další novou posilou Lukášem Mrázem ze Slovenska a lídrem týmu Jiřím Juhaňákem. První zápas odehraje proti Chodovu, ostrý start Superligy začne ve 20 hodin. To už bude mít na dresu oblíbené číslo 41.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*