Nováčky čeká těžká práce! Nováčky čeká těžká práce!
1. 9. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Nováčci jdou do boje! Znojmo nebude mít Fridricha

 



Po čtvrteční premiéře sezony v Brně je na programu v první zářijový den hned pět duelů Superligy. V pátečním večeru čeká start do nového ročníku hned 10 týmů a krutě vypadá los pro všechny tři nováčky – ti začínají svou pouť shodně na hřištích soupeřů.

18:00 Liberec – Znojmo

Znojmo čeká cesta na sever, při návratu do Superligy bude pod Ještědem postrádat Milana Fridricha a Filipa Horáka. V posledním vzájemném utkání ještě o patro níž dokázalo Znojmo v Liberci vyhrát 5:2, jenže v domácí odvetě už to byl debakl 4:10 a zároveň kanonáda Prokopa Ferdana, který dal 5 gólů.

18:00 Bohemians – Vítkovice

Klokani dokázali na Czech Open Vítkovice porazit i bez tria Kisugite, Martin Šimek, Bagin a dokázali, že i bez zkušených mazáků budou v domácí lize nebezpeční. Do sestavy se navíc vrací i střelec hattricku z posledního duelu (9:3) Aleš Höffer, který se právě v srpnu při letním turnaji zranil. Vítkovice tentokrát ale nasadí do hry už i navrátilce Tomáše Sladkého a Lukáše Hrubého.

18:00 Ostrava – Česká Lípa

Českou Lípu čeká úplná premiéra v nejvyšší soutěži a i do nové sezony povede tým jako trenérka žena. Lenka Bartošová přivítala mezi posilami i opavského Marka Dzieržu, který v minulosti v přípravě zkoušel štěstí v ostravském FBC, ale nikdy za něj nenastoupil. Ostrava plánuje na první zápas celoklubové fotografování a i díky tomu chce mít na duel s nováčkem plné tribuny.

18:00 Pardubice – Tatran

Východočeši začínají sezonu s týmem, který vždy lákal fanoušky, a jelikož se tentokrát nehraje v prostorné hokejové aréně, ale v tradičním prostředí haly na Dašické, čeká se plný dům. Tatran přijede prověřený mezinárodním turnajem Champy Cup, na kterém zářil hlavně Marek Beneš, který v konkurenci světových hvězd suverénně vyhrál kanadské bodování. Pro Střešovice ale nastává problém, nemohou nasadit Filipa Langera, který skoro celou přípravu odehrál na postu centra první formace. Jenže pro oficiální zápasy Superligy ještě není dostatečně starý – 16 let mu bude až v prosinci.

19:00 Otrokovice – Ústí

Ze sestavy Panterů vypadl Lukáš Uhrinovský, na poslední chvíli ale získali na soupisku Petra Kittela z Rožnova. Ústí vyrazilo přes celou republiku s téměř totožným kádrem, který loni vyhrál druhou nejvyšší soutěž. I zde, stejně jako v případě Ostravy a České Lípy, platí, že se soupeři nikdy v historii nepotkali.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*