Zdeněk Žák. Foto: facebook Zdeněk Žák. Foto: facebook
2. 9. 2017 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Další posila pro Chodov! Do Superligy se vrací Zdeněk Žák

 



Úřadující mistr z Chodova přivítá v mužském kádru velmi zajímavou posilu. Ke zlatému hattricku má Pražanům pomoci univerzitní mistr světa Zdeněk Žák, který se do nejvyšší soutěže vrací po třech letech.

Žák na sebe poprvé výrazně upozornil v sezoně 2010/2011, kdy byl jedním z hlavních tahounů FBC Ostrava při cestě do finálové série, v níž tehdejší Remedicum ztratilo titul v téměř vyhraném pátém utkání. Stříbro získal i rok nato v dresu Vítkovic, kam se po své průlomové sezoně vrátil z hostování.

Na rok se vypravil do Švýcarského Klotenu a po dalším návratu do Vítkovic už s partou kolem trenéra Deuse vybojoval v Superfinále vysněný titul. S univerzitní reprezentací vyhrál také domácí Mistrovství světa v roce 2012.

V roce 2014 ale pracovitý útočník svou kariéru po třech úvodních zápasech sezony přerušil a údajně se začal věnovat tréninku venkovního fitness. Navzdory častým spekulacím o tom, že se připojí ke kádru Vítkovic, se na florbalovém hřišti nakonec znovu objevil v Národní lize v dresu Opavy. V třetí nejvyšší soutěži ale příliš neoslnil – odehrál pouze osm ligových zápasů s bilancí 3+1.

„Člověk si občas potřebuje odpočinout, aby zjistil, že mu florbal chybí. Uvědomil jsem si, že zážitky a přátelství mi chybí a jsou ty hodnoty, které mi pomohly se rozhodnout. Nekladu si malé cíle, proto jsem si vybral Chodov, který má jednoznačně nejvyšší ambice na titul a je zde skvělá parta lidí, za které stojí bojovat,“ řekl Žák pro klubový web.

V týmu trenéra Davida Podhráského by měl Žák zvýšit konkurenci na levém křídle, kde Chodov v létě ztratil dva důležité hráče. Kariéru přerušil chodovský odchovanec Petr Pražák, do divizních Prague Tigers si pak odešel od vrcholového florbalu odpočinout Miloš Tyl. V kádru tak z útočníků s pravostranným držením hole zůstal prakticky pouze Jan Fiala, jehož doplnil navrátilec Ondrušek a talentovaný junior Martin Řezáč.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*