Martin Koutný slaví gól. Foto: Štěpán Černý Martin Koutný slaví gól. Foto: Štěpán Černý
4. 9. 2017 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Přestřelka na Jižním Městě! Mistr nakonec odvrátil comeback Sparty

 



Lepší televizní utkání si ani diváci na úvod přát nemohli. 13 gólů, drama až do posledních vteřin… Chodov nakonec zvládl svůj první domácí zápas v sezoně a porazil Spartu 7:6.

Nástup Chodova do utkání byl velmi dobrý. V šesté minutě otevřel skóre Mikeš. Pak se ještě ze střední vzdálenosti po pěkné přihrávce Marka Vávry prosadil Ondrušek a dobrý výkon mistra v první třetině podtrhl znovu Mikeš skvělou bekhendovou kličkou, kterou obelstil brankáře Beneše.

Sparta se vzpamatovala až v polovině utkání, to už ale prohrávala 0:5. Snížení zajistili Košir, Marvánek a Svatoš. Zejména Marvánkova trefa bekhendem zády k brance stála za to.

Sparťanům vyšel také vstup do závěrečné dvacetiminutovky a po premiérové brance Košča v české nejvyšší soutěži byla Sparta pozadu pouze o gól. A přestřelka pokračovala. Chodov dvakrát odskočil o dva góly, Sparta ovšem pokaždé dokázala snížit a dostat se na kontakt.

Na vyrovnání už však Garčar a spol. nedosáhli. Chodov závěr přežil a slaví druhou výhru v sezoně, byť zejména v obraně zatím nepřesvědčil.

Chodov – Sparta Praha 7:6 (3:0, 2:3, 2:3)

Branky: 6. Mikeš (M. Vávra), 17. Ondrušek (M. Vávra), 19. Mikeš (Pražan), 25. M. Vávra (Mikeš), 28. M. Koutný (M. Podhráský), 44. Strnad (Barák), 45. Ondrušek (M. Vávra) – 29. Košir, 30. Marvánek (Pruner), 36. Svatoš (Garčar), 41. Koščo (Krejča), 44. Košir (Ujhelyi), 49. Krejča (Koščo). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Diváci: 433.

CHODOV

Barák

Sýkora, Prażan
Ondrušek, Mikeš, M. Vávra

Podhráský, Strnad
Matejčík, M. Koutný, Řezáč

Kotlas, Kašovský
Plíhal, Strachota, Maxa

SPARTA PRAHA

Beneš

Garčar, Ježek
Jaroš, Svatoš, Kareš

Marvánek, Bartoš
Prunner, Košir, Ujhelyi

Zeman
Zouzal, Koščo, Krejča

HVĚZDY ZÁPASU

*** Marek Vávra
** Ondřej Mikeš
* Robert Košir


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Pražák napsal:

    Jen by mě zajímalo proč se z ničeho nic píská držení hole jako faul na 2 minuty. Faul to je určitě, ale dát někomu 2 minuty za podržení hokejky v podpaží je trochu moc. To je snad základní princip soubojů ve florbale.

    • Pravidla napsal:

      Jsou to nová pravidla stejně tak, jako úžasné prodloužení 3 na 3
      Ještě jeden postřeh z TV utkání – jejich rozhovory během zápasu nenápadně připomínají NHL – Hot on Ice, jak se tam ptají trenéru během třetin v boxíku, co si myslí o zápase apod..Někdo na Unii má rád NHL..

  • Lara napsal:

    Protože se před sezónou řeklo, že se to takto bude posuzovat.

  • fanda napsal:

    florbal se začíná propadat do trapnosti a prúměrnosti nejen co se týká hry, ale i funkcionářského prostředí…dokud žil z nadšení a měl kouzlo – byl pro mě jaksi stravitelnější než teď, kdy začíná přinášet spoustě lidem lehký a bazpracný zisk

    • Boleslav Hnipírdo napsal:

      Máš nějaký příklad bezpracného zisku? Dělám florbal 20 let a zatím pořád kolem sebe slyším, že by to nikdo něchtěl dělat ani za zlatý prase. Dokud jsem byl nadšenec, mělo to největší kouzlo hlavně pro moji rodinu, o kterou jsem díky svému „nadšení“ pro neplacenou práci po práci a spoustě volného času přišel. Miluju tyhle dementní výkřiky do tmy od lidí, kteří jsou bafuňáři teoretici s 2letou praxí hráče pražského přeboru (bez urážky) a přesně vědí, že je všechno špatně.

  • Boleslav Hnipírdo napsal:

    A tohle je špatně a tohle je špatně a toho je příliš a tohle je moc. Blbá a ještě blbější Unie……běžte se radši věnovat pořádné práci a držte huby, sestry 😉

Napsat komentář

*