Eliška Krupnová, opora ženské reprezentace. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
8. 9. 2017 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Češky porazily Slovenky 7:4, utkání po 50 minut dominovaly

 



Úspěšnou výsledkovou a herní premiéru v Mladé Boleslavi za sebou mají české ženské reprezentantky. Ve vzájemném přátelském utkání dovolily Slovenkám vyrovnat hru pouze na závěrečných deset minut a zvítězily poměrem 7:4. Rozdíl byl především v proměňování šancí a trestání chyb při obranné činnosti. Druhý zápas čeká Češky zítra proti Němkám.

Do rozhodujícího vedení odskočily naše florbalistky již v průběhu první třetiny, kterou jejich soupeřky nezvládly: chybovaly v obranné činnosti a samy nedokázaly proměnit pár vyložených šancí, do kterých se dostaly.

Na první branku se čekalo pouhých 206 vteřin, poté si dobře odskočila od obránkyně Ratajová a neměla problém využít přihrávku Krupnové. Následně Češky přežily oslabení a při rychlém přečíslení se prosadila nepokrytá Urbánková, ve dvanácté minutě to tak bylo 2:0.

Úvodních patnáct minut hrůzy pro Slovenko pak dokonala Kapcová, která využila druhou ztrátu Slovenska při jednom střídání. Slovenkám nebylo možno upřít snahu, ale Zuzana Šponiarová ani Lenka Cupráková se na hrotu nedokázaly prosadit.

Ve druhé třetině se hrálo především defenzivně, jedinou branku vsítila Krupnová.

Začátek poslední periody se nesl ve znamení dominance Češek. Po čtyřiceti vteřinách se prosadila poměrně snadno Krupnová a poté, co neproměnila velkou šanci Zuzana Šponiarová, se z následného protiútoku radovala Kapcová, jež dorážela vlastní střelu.

Fakt, že se prakticky rozhodlo o české výhře, utkání prospěl. Rázem se vše otevřelo a zbytek třetí části byl nejatraktivnější pasáží zápasu. Z české strany uzavřela skóre Krupnová, ale dostalo se také na Slovenky: ty vstřelily hned čtyři branky a zásluhou Pintérové, Paulíny Hudákové a dvou zásahů Denisy Ferenčíkové tak korigovaly na konečných 7:4.

Česko – Slovensko 7:4 (3:0, 1:0, 3:4)
Branky:
38., 41. a 49. Krupnová, 15. a 43. Kapcová, 3. Ratajová a 12. Urbánková – 58. a 60. Ferenčíková, 47. Pintérová a 54. P. Hudáková.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*