David Šimek zazářil proti Slovensku. Foto: Martin Flousek, Český florbal David Šimek zazářil proti Slovensku. Foto: Martin Flousek, Český florbal
9. 9. 2017 Reprezentace - Muži (7) KOMENTÁŘŮ

Češi ve druhém zápase nasázeli Slovákům 13 gólů! Šimek přispěl čtyřmi trefami

 



České florbalové reprezentaci se vyvedl druhý přátelský zápas proti Slovensku. Oproti mírně rozpačitému pátku nepovolili svěřenci Petriho Kettunena soupeři téměř nic a pohodlně zvítězili 13:2. Předvedl se zejména střelec Bohemians David Šimek.

Jendrišák a spol. podali v sobotu precizní a soustředěný výkon. Za něj byli také po právu odměněni. Už v polovině utkání vedli 6:1 a v závěru druhé části svého soupeře dorazili.

V rozmezí dvou minut se prosadili dvakrát Šebek, Suchánek a Valeš. V utkání se dařilo hlavně Davidu Šimkovi, který těžil ze spolupráce s Jendrišákem a Šebkem. Kanonýr pražských klokanů zaznamenal v duelu čtyři přesné zásahy a stal se nejlepším hráčem českého týmu.

Dvě trefy přidal také mladíček Filip Langer, který při své premiéře v reprezentačním dresu rozhodně nezklamal, spíše naopak na sebe upozornil vydařenými výkony. Česká reprezentace tak v Mladé Boleslavi dvakrát porazila Slovensko.

Ovšem až zápasy s kvalitnějšími soupeři ukážou, jak se národní tým pod vedením finského kouče zlepšuje. V listopadu čeká český výběr turnaj Euro Floorball Tour ve švýcarském Kirchbergu.

Česko – Slovensko 13:2 (4:1, 5:0, 4:0)

Branky: 1. D. Šimek (Jendrišák), 4. Veltšmíd (Jendrišák), 17. D. Šimek, 20. Langer (M. Krbec), 28. Řehoř (Šebek), 28. Řehoř (Šebek), 37. Šebek (Sýkora), 37. Suchánek (Pražan), 38. Šebek (Jendrišák), 39. Valeš (Mikeš), 43. Gruber, 44. D. Šimek (Jendrišák), 49. D. Šimek (Veltšmíd), 60. Langer (M. Krbec) – 12- Talarovič, 60. Mráz (Ujhelyi).

Česko

Bauer

Sýkora, Veltšmíd
Šebek, Jendrišák, D. Šimek

Suchánek, Vítovec
Meliš, Langer, M. Krbec

Řehoř, Pražan
Gruber, Mikeš, Delong

navíc Kisugite, Rýpar, Valeš

Slovensko

Turiak

Šefčík, Koščo
Ujhelyi, Řezanina, Mráz

Miške, Laštík
Kubovič, Kubaský, Koval

Machara, Kris
Dudovič, Joščák, Nehila

navíc Čonka-Skyba, Talarovič


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Milan Mileš napsal:

    Bez Tomašíka to fungovalo. Ať se kluci nezlobí, ale ukazuje se jaký je trend. A je úplně jasné, ze hráči typu Tomašík, Jelínek, Garčar, mají zenit za sebou a jediná šance jak zlomit sérii proher se silnými soupeři je radikalni řez.Petri nemá co ztratit, s Tomašíky a spol Švýcary neporazí

  • Mary napsal:

    Bohuzel musim souhlasit. Tomasikovi jsem vzdycky fandil a porad budu, ale pro repre uroven mi uz prijde hrozne pomalej a tezkopadnej. Jelinka bych ale zatim nezatracoval. Jako bel stiha porad velmi dobre a je nekompromisni v osobnich soubojich.

    • No jo napsal:

      Takže hráč, který ještě mohl hrát SSL je pomalý a těžkopádný. Hmm a hlavně to ukazuje zápas proti našim bratrům Slovákům, tady je znalců…

  • trener napsal:

    já bych to doplnil o obránce – mnozí z nich, a bylo to vidět i ve druhém zápase, nestíhají soupeře fyzicky a rychlostí z čehož vyplynuly zbytečná vyloučení. to všechno s unaveným a ne nejlépe fyzicky připraveným soupeřem, který nás nemúže moc prověřit, co teprve se silnou trojkou…

  • objektivita napsal:

    jsem si půjčil jeden status…
    Repre ČR v Bolce v pátek reálně 180 diváků – oficiálně 352 diváků v pátek, v sobotu reálně 170 – oficiálně 413 (a to jsem asi ještě hodnej). Český florbal tlačí kluby do práce s fanoušky, počítá po jednom diváky na superligových a prvoligových zápasech, motivuje kluby ke splnění určitého počtu diváků (a min. u nás jí docela důsledně kontroluje) a pak si bez problémů lže do kasy tímhle divácky nepodařeným víkendem.

Napsat komentář

*