Boleslav si dokráčela k vysokému vítězství. Foto: Mladá Boleslav, Český florbal
14. 9. 2017 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Boleslav vstoupila do sezóny vítězně! Před zaplněnými tribunami rozstřílela Bohemians

 



Mladá Boleslav první zápas v lize ovládla. Kvůli účasti na Umea Scandic Cupu do nového ročníku vstoupila až o dva týdny později. Zápas proti neoblíbenému soupeři z loňské základní části se jí podařil a Bohemians porazila 11:6.

Stává se již tradicí, že zápasy mezi Boleslaví a Bohemkou se hrají před plnými ochozy z řad školáků. Nejinak tomu bylo i letos. V prvních okamžicích to vypadalo, že by Boleslav mohla opakovat zaváhání proti pražskému soupeři stejně jako v minulém ročníku.

Během minulé sezóny byli pražští Bohemians totiž jediným týmem, který dokázal během základní části obrat Boleslav o body, a to hned dvakrát. Letos už je jisté, že se jim podobný kousek nepovede.

Loňský vítěz základní části se po vyrovnání Bohemky ve 4. minutě rozjel na plné obrátky. Po zbytek zápasu domácí utkání kontrolovali a přidávali branky po pohledných akcích. Svěřenci Michala Jedličky sice dvakrát snížili na rozdíl dvou branek, na větší drama to ale nestačilo. Bohemians mají po dvou těžkých zápasech jeden bod.

MOMENT ZÁPASU

Klíčovým okamžikem se ukázala již desátá minuta. V ní dala Boleslav dva góly během 16 vteřin. A když vstřelila o chvíli později další branku, vypracovala si již tříbrankový náskok. Po zbytek zápasu Bohemku už pouze neúspěšně dotahovala a nepomohla jí ani dvojnásobná přesilovka.

DVA HATTRICKY

Výborně se po příchodu ze Švédska v domácí soutěži uvedl Milan Tomašík, který byl jedním z klíčových postav dnešního utkání. Stejně jako Jan Natov si připsal tři branky a oba tak zařídili vysoké vítězství.

BOLESLAV – BOHEMIANS 11:6 (4:2, 4:2, 3:2)

Branky: 3. Tomašík (Jelínek), 10. Krzyžanek (Curney), 10. Natov (Bína), 14. Natov (Novotný), 22. Curney (Tom. Chroust), 32. Bína (Novotný), 36. Curney (Novotný), 37. Natov (Novotný), 42. Tomašík, 50. Tomašík (Gruber), 54. Krajcigr (Tomašík) – 4. Šimek (Kieler), 16. Šárka (Kieler), 32. Dobisík (Miščík), 34. Palatínus (Zezulka), 45. Čihák (Krebner), 49. Mandík (Kindl). Vyloučení: 4:2. Využití: 2:1. Rozhodčí: Svrček a Waliczko. Diváci: 1210.

BOLESLAV

Bauer

Zakonov, Řehoř
Natov, Novotný, Bína

Kološ, Jelínek
Gruber, Tomašík, Krajcigr

Novák, Krzyžanek
Tad. Chroust, Curney, Tom. Chroust

BOHEMIANS

Čihák, Krbec
Kieler, Šárka, Šimek

Růžek, Zezulka
Krebner, Dobisík, Miščík

Rossi, Kindl, Mandík

HVĚZDY ZÁPASU

*** Tomašík
** Natov
* Novotný

Kapitán Petr Novotný. Foto: Mladá Boleslav, Český florbal


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*