Florbalistky Panthers Foto: Facebook Panthers Praha
15. 9. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Zajímavý start Tatranu, lákají také pražská derby a návrat Vítkovic do Brna

 



Extraliga žen se od pátku naplno rozběhne. V průběhu tří dnů se odehrají kompletní dvě ligová kola, která nenabídnou – snad vyjma Open Air utkání – vyložený šlágr. Několik zajímavých utkání v nabídce je: zajímavý start čeká Tatran a rovněž další utkání hraná v Praze jsou zajímavá pro dlouhodobější pohled na tabulku.

Páteční menu má dva nejzajímavější body v návratu Vítkovic do Brna, kde loni senzačně prohrály, a pak také v utkání mezi Vinohrady a Bohemians, které odhalí, jak vysoko může kompletně přebudovaný zelenobílý tým pomýšlet.

Víkend pak přinese především první duely Tatranu, který hostí Židenice, potažmo jede do Liberce, a opět potenciálně zajímavé utkání mezi Vinohrady a Panthers. Samostatnou kapitolou je pak Open Air utkání mezi Chodovem a Bohemians, které z pozice outsidera loni klokanky ovládly.

Program víkendových zápasů:

1. kolo:

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Panthers Praha
Pátek, 18:00, ČPP Aréna Ostrava
Ostrava zahajuje svou zteč na elitní ligovou čtveřici a s Panthers by na úvod v domácím prostředí neměla zaváhat. Všechny proměnné jsou jí nakloněny: má kvalitnější kádr, výhodu domácího prostředí a ačkoliv mají oba týmy za sebou velice povedené účinkování na turnaji Czech Open, tak by body měly zůstat v Ostravě.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pátek, 19.00, VUT CESA Brno 1
Vítkovice se na úvod sezony vrací do Brna, kde utrpěly šokující porážku. Pokud nastoupí, tak se bude jednat o pikantní duel především pro dlouholetou brankářku domácích Nikolu Příleskou, nově v barvách Vítkovic. Ostravanky sice vůbec nezářily na Czech Open, ligovou premiéru by ale měly zvládnout za tři body.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

TJ Sokol Královské Vinohrady – FbŠ Bohemians
Pátek, 19.00, TJ Sokol Vinohrady
Restartovaná Bohemka se v prvním kole postaví Vinohradům a dá se čekat, že určité problémy tento nově sestavený tým může mít. Přesto by svěřenkyně Pavla Krbce měly potvrdit vyšší kvalitu a z utkání s Vinohrady získat tři body.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians v základní hrací době

FBS Olomouc – Ivanti TIGERS FK Jižní Město
Pátek, 19.00, SH Čajkaréna Olomouc
Úřadující mistryně zahájí pouť za obhajobou titulu v Olomouci a s největší pravděpodobností za tři body. V utkání budou jasným favoritem a mohou pouze ztratit, tři body jsou pro ně povinností v rámci boje o postavení na nejvyšších patrech tabulky, kdy by se případná ztráta těžko doháněla.
Tip Florbal.cz: Výhra Tigers v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – KM automatik Jičín
Pátek, 19:30, SH Jižní Město
Jičínu se povedlo obrat o body Bohemians, vyšlápne si také na Chodov? Těžko říci, spíše se ale dá očekávat zatažená obrana a čekání na brejky. Chodov má vyšší kvalitu a je v podobné pozici jako Tigers: případnou ztrátu by smazával jen velmi těžko. Tři body podle nás zůstanou v Praze.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

Crazy girls FBC Liberec – Únětická 12° Tatran Střešovice
Neděle, 18.00, Home Credit Aréna Liberec
Na dost možná nejvyrovnanější duel si budou muset příznivci ženské nejvyšší soutěže počkat až do neděle. Tatran již za sebou bude mít utkání s Židenicemi, ve kterém může být nepříjemný, v tomto zápase by ale měl zvítězit Liberec. Kromě tipu, že pod Ještědem zůstanou všechny tři body, si dovolíme ještě říci, že toto utkání skončí ze zápasů prvního kola nejtěsnějším rozdílem.
Tip Florbal.cz: Výhra Liberce v základní hrací době

2. kolo:

Únětická 12° Tatran Střešovice – K1 Florbal Židenice
Sobota, 15.00, STODOLA Aréna Střešovice
Pro Tatran se bude jednat o obnovenou premiéru v nejvyšší soutěži a potenciál překvapit určitě má. Židenice budou mít v nohou zápas s Vítkovicemi a přesun do Prahy, přesto by měly zápas – možná po vlažné první třetině – zvládnout a potvrdit pozici v predikované první osmičce. Po D1 si nakonec body odvezou.
Tip Florbal.cz: Výhra Židenic v základní hrací době

Ivanti TIGERS FK Jižní Město – Crazy girls FBC Liberec
Sobota, 16.00, SH Jižní Město
Také ve druhém utkání je celek Tigers jasným favoritem, byť ne až tak výrazným. Přesto by opět neměl zaváhat, jeho kvalita je přeci jen vyšší. Šest bodů pro Tigers po tomto víkendu je velmi reálných.
Tip Florbal.cz: Výhra Tigers v základní hrací době

FbŠ Bohemians – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 12.30, Tenisový areál Štvanice
Exponované prostředí Open Air utkání by mohlo pomoci Bohemians, klokanky mimochodem loňské utkání bez střechy vyhrály. Jenže prošly výraznou proměnou a v prvních kolech zřejmě ještě nebudou schopny podat optimální výkon k tomu, aby čelily elitním týmům. Tentokráte zvítězí na tenisových dvorcích Chodov.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBS Olomouc
Neděle, 17.00, SC Dubina Ostrava
Olomouc má na začátek sezony krutý los a opět může pouze překvapit. Vítkovice by naopak měly jednoznačně potvrdit roli favorita a před domácím publikem brát tři body.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

KM automatik Jičín – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Neděle, 17.00, Sportovní areál Jičín
Pikantní duel především pro Karin Vavrečkovou a zároveň zkouška útočné síly Ostravy. Bude zajímavé sledovat, jak se posílený tým vyrovná s obranou Jičína, který si určitě brousí zuby na úspěch. Nicméně Ostrava by měla od lesa Řáholce vézt tři body.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy v základní hrací době

Panthers Praha – TJ Sokol Královské Vinohrady
Neděle, 18.00, STODOLA Aréna Střešovice
Pokud chtějí Panthers pomýšlet na play off, tak musí naplno bodovat. Zároveň se může jednat o první utkání, ve kterém zkušenější hráčky Panthers ukážou, že dokážou tým na tomto boji vést. A podle nás se jim to podaří.
Tip Florbal.cz: Výhra Panthers v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*