Úvodní dva zápasy přinesly trenérovi Liberce mnoho podnětů k zamyšlení. Foto: FBC Liberec
23. 9. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Liberec s Olomoucí mají možnost reparátu. Uspěje znovu Jičín?

 



Kompletním třetím kolem pokračuje o víkendu nejvyšší ženská soutěž. Papírově by největší dramata měla přinést utkání Liberce s Olomoucí a Jičína proti Bohemians, zajímavé ale bude sledovat také zápolení Židenic na půdě Tigers anebo fakt, jak se s dalším papírově slabším soupeřem vyrovná Ostrava.

Program 3. kola Extraligy žen:

1. SC TEMPISH Vítkovice – Únětická 12° Tatran Střešovice
Sobota, 14.00, RT Torax Aréna, Ostrava-Poruba
Netradiční místo konání zápasu, který se odehraje na zimním stadionu v rámci oslav 25 let existence domácího oddílu, by nic nemělo změnit na jasně rozdaných kartách: vítkovické florbalistky jsou jasnými favoritkami, cokoliv jiného než jejich výhra by bylo obrovským překvapením. I když, vzpomeňme na týden starý zápas Panthers…
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

Crazy girls FBC Liberec – FBS Olomouc
Sobota, 19.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Oba celky se musí srovnat s úvodními vysokými porážkami, v o něco horší situaci je Liberec: Olomouc mohla proti Tigers a Vítkovicím pouze překvapit, zato Liberec určitě chtěl v utkání s Tatranem bodovat. Příležitost k nápravě má před domácími fanoušky a myslíme si, že to zvládne.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce v základní hrací době

KM automatik FBK Jičín – FbŠ Bohemians
Sobota, 20.30, Sportovní areál Jičín
Loni to byla v Jičíně velká sláva, když místní FBK dokázal proti Bohemians bodovat. Povede se mu to také letos? To je jedna z nejzajímavějších otázek tohoto víkendu, přikláníme se ale k tomu, že nikoliv. Bohemians mají velký útočný potenciál v první formaci, a pokud ustráží Gabrielu Žůrkovou, tak by tři body měly být exportovány do Prahy.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians v základní hrací době

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Neděle, 16.00, TJ Sokol Vinohrady
Zápasy Ostravy s papírově slabšími celky nejsou často jednoznačnou záležitostí, jak napovídá týden starý výsledek s Panthers nebo právě loňská přestřelka s Vinohrady. Ostravanky navíc do soutěže nevstoupily ideálně a kouč Robenek byl ve svých hodnoceních velmi přísný. Nyní dostanou jeho hráčky možnost reparátu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Panthers Praha
Neděle, 17.00, SH Jižní Město
Malé pražské derby má jasného favorita v celku Chodova, Panthers se ale jistě pokusí o další bodový lup na palubovce favorita. Pikantní duel čeká Evu Krauskopfovou, která ještě v minulém ročníku patřila k oporám Pathers, nyní již ale válí za Chodov. A byť ostravský příklad varuje, tak Chodov by měl získat tři body.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – Ivanti TIGERS FK Jižní Město
Neděle, 17.00, MSH Vodova Brno
Úřadující mistryně zahájily sezonu dvěma vysokými výhrami a favoritkami budou také proti Židenicím, se kterými se utkaly ve čtvrtfinále loňského ročníku. Varováním pro ně může být zápas, ve kterém se Židenice dostaly blízko senzace, ale svou úlohu by Pražanky v Brně měly zvládnout.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tigers v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*