V boleslavském dresu zleva Kučera, Macík a Netrefa. Foto: web Mladé Boleslavi
24. 9. 2017 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Boleslav stáhla mladé talenty, dává větší důraz na mládež

 



Boleslav posiluje nejen mužský A tým. Do dalšího ročníku juniorské nejvyšší soutěže posílila o tři hráče z rozličných koutů České republiky.

Jedná se o útočníky Filipa Kučeru (FBC Liberec – 2001) a Lukáše Netrefu (FBŠ Bohemians – 2000), který přichází na hostování s opcí. Dále také do Boleslavi míří Marek Macík (Panther Otrokovice – 2001).

Všichni tři již nastoupili za Mladou Boleslav v KB lize juniorů. Netrefa a Macík jsou zároveň členy nově se formujícího juniorské reprezentačního týmu, který bude chtít navázat na letošní MS ve Växjö.

Jejich příchod okomentoval i hlavní trenér a sportovní manažer Mladé Boleslavi. „Jedná se o hráče, kteří mají ve svém věku kromě florbalových předpokladů i výjimečný přístup ke sportu. Už nyní budou zapojeni do tréninkového procesu našeho A týmu a věřím, že mají potenciál, aby se do něj stabilně prosadili,” říká Jan Pazdera.

Boleslav se tak začíná více soustředit na mládež, jak sám říká i generální manažer klubu. „Přikládáme čím dál větší důraz péči o mladé hráče. Stále intenzivněji se věnujeme vlastním odchovancům, ale také vybraným talentovaným mládežnickým posilám, s nimiž můžeme v našem nadstandardním prostředí pracovat více let. Je to základní předpoklad, aby se mohli v budoucnu stát platnými členy boleslavského superligového týmu,” uzavírá Tomáš Pacák.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*