Ostrava vyzve ve šlágru Chodov. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
28. 9. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: První ostrý test pro Ostravu s Chodovem, táhne také zvířecí derby v Praze

 



Státní svátek nevadí, Extraliga žen jede dál. A má co nabídnout, vždyť nás čeká první srovnání týmů z elitní čtveřice, když do Ostravy přijede Chodov. Pro další zajímavé utkání nemusíme vyjet za hranice Prahy: ambiciózní Panthers se postaví klokankám z Bohemians a Vinohrady vyzvou Jičín, který loni senzačně porazily.

Program 4. kola Extraligy žen:

1. SC TEMPISH Vítkovice – Crazy girls FBC Liberec
13.00, SC Dubina Ostrava

Souboj Hany Koníčkové se svým bývalým týmem má jednoznačného favorita, který by na domácí palubovce měl potvrdit svou roli, zranění Zuzany Šponiarové by nemělo mít na rytířky už žádný vliv. Liberci se zatím příliš nedaří a Ostravanky nejsou ideálním celkem na navození správné vlny.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

Ivanti TIGERS FK Jižní Město – Únětická 12° Tatran Střešovice
14.00, SH Jižní Město
Tatranky stihly po návratu porazit v důležitém duelu Liberec, naposledy pak získaly třetinu proti Vítkovicím. Rozjetý celek Tigers je ale v prvním malém pražském derby tohoto dne jasným favoritem a, jak ukázaly dosavadní zápasy, s touto rolí nemá problém. Tři body by měl brát také proti Tatranu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tigers v základní hrací době

Panthers Praha – FbŠ Bohemians
15.00, STODOLA Aréna Střešovice
Utkání, které na papíře vypadá nesmírně zajímavě. Hráčky Bohemians sice prošly výraznou proměnou, stále ale mohou spoléhat na kvalitní jádro týmu, hráčky Panthers zase žijí svůj sen o play off a hned v prvním kole obraly o bod Ostravu. Pikantní duel především pro Veroniku Zittovou slibuje velkou bitvu, která by měla připadnout klokankám.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians v základní hrací době

TJ Sokol Královské Vinohrady – KM automatik Jičín
16.00, TJ Sokol Vinohrady
Jičín již loni předvedl, že cesta do play off vede přes konzistentní výkony proti týmům, které jsou v tabulce pod vámi. Vinohrady tyto atributy mají, na druhou stranu loňskou porážku si florbalistky FBK jistě pamatují. Je jasné, že jeden z celků získá první body, podle nás to bude Jičín.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína v základní hrací době

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
16.45, ČPP Aréna Ostrava
Premiérový střet mezi celky, které by v průběhu sezony měly tvořit (a zatím se jim to daří) elitní čtveřici. Pro Ostravu hraje fakt, že díky Hudákovým posílila útok, a výhodou bude také domácí hřiště. Na druhou stranu Chodov ukázal, že byť příliš nečeřil přestupové vody, tak má stále kvalitu, navíc se mu povedlo rovněž zapracovat nové tváře. Potenciálně jeden z nejvyrovnanějších svátečních zápasů.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova v základní hrací době

FBS Olomouc – K1 Florbal Židenice
18.00, SH ŽŠ Velká Bystřice
Olomouc do nového ročníku nevstoupila ideálně, elitní celky zase dvakrát vysoko porazily Židenice. V moravském derby by se ale měla ukázat vyšší kvalita brněnských dračic, které mají předpoklady k tomu, aby postupně stoupaly tabulkou.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*