Kapitán Petr Novotný. Foto: Mladá Boleslav, Český florbal
29. 9. 2017 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Čerstvý rekordman Petr Novotný: I po těch letech se těším na tréninky!

 



Ve včerejším duelu s Otrokovicemi se Petr Novotný dočkal velkého milníku. V počtu nasbíraných asistencí přeskočil Petra Skácela a je nyní lídrem historického žebříčku nejvyšší soutěže. Mladoboleslavský kapitán si užívá souhru s ostatními spoluhráči a na konec kariéry ještě nemyslí.

Před zápasem měl na kontě 297 gólových nahrávek, tedy stejně jako legenda ostravského FBC Petr Skácel, který nyní nastupuje v 1. lize za Slovan Havířov.

Středočeši nakonec zdolali Otrokovice 9:4 a Novotný zaznamenal jednu asistenci. V tabulce se tak osamostatnil na vedoucí pozici. „Je to příjemný pocit, ale nepřikládal bych tomu tak velkou váhu. Dělám kolektivní sport a tam se za tyto úspěchy vavříny nerozdávají,“ říká s pokorou.

Rekordman Petr Novotný. Foto: Florbal Mladá Boleslav

Rekordman Petr Novotný. Foto: Florbal Mladá Boleslav

Mladá Boleslav má po pěti zápasech plný počet bodů a je na prvním místě. „Výsledkově jsme určitě spokojeni. Herně se to bude ještě zlepšovat. Navíc, těžké zápasy nás teprve čekají,“ připomíná Novotný duely s Chodovem či Vítkovicemi.

Co kapitána Středočechů, který letos oslavil 35. narozeniny, žene stále vpřed? „Mám ten sport hrozně rád. I po těch letech se těším na tréninky. Zatím si neumím představit, že bych koukal na zápasy z tribuny,“ odhání myšlenky na konec.

On i jeho klub však stále čekají na premiérový titul. „Samozřejmě spoluhráči a zázemí klubu jsou dalším důvodem, proč ještě trápím své bolavé tělo. Titul by byl super, ale hlavní motivace to pro mě není,“ dodal.

Pro Novotného byly uplynulé dny velmi radostné. Kromě překonání rekordu se mu totiž před pár dny narodila dcerka Lucie.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Jirka Bareš napsal:

    Ve sportu, kde se připisuje pouze jedna asistence, je takový počet finálních přihrávek skutečně obdivuhodný, takže klobouk dolů a gratulace.

Napsat komentář

*