Hráčky Tigers se po zásluze mohou radovat z vítězství. Foto: IFF Flickr Hráčky Tigers se po zásluze mohou radovat z vítězství. Foto: Flickr IFF
7. 10. 2017 Ženský florbal (1) KOMENTÁŘŮ

Tigers si bez problémů poradily se Sveivou a končí na 5. místě

 



Hráčky Tigers Jižní Město končí na Poháru mistrů na 5. místě. V dnešním ranním utkání proti norskému týmu Sveiva jasně dominovaly a v pohodě dokráčely k výhře 8:2. Hattrickem se blýskla Tereza Hanzlíková.

FK Tigers Jižní Město – Sveiva IB 8:2 (3:0, 3:1, 2:1)

Branky: 2. Hanzlíková (Košturiaková), 15. Hanzlíková (Košturiaková), 18. Kubišová (A. Polívková), 24. Steinbachová (Šulanová), 38. Hyršlová (Hanzlíková), 38. Pilíková (Steinbachová), 50. Hanzlíková (Hyršlová), 52. Košturiaková (Hyršlová) – 33. Bergová (Gidskeová), 47. Langakerová (Haugová).

Oba týmy se utkaly už před dvěma lety v Mladé Boleslavi, kdy tehdejší Herbadent zvítězil 6:3. A i tentokrát byly české mistryně v souboji útěchy jednoznačnými favoritkami. Norskému soupeři oproti roku 2015 chyběly lotyšské opory Luize Bilinská, Gunita Karklinaová nebo Diana Isjominová, zato přivezl do Finska i exvítkovickou Petru Hložankovou.

Právě bývalá česká juniorská reprezentantka se hned v úvodu hnala na branku a byla sražena k zemi Machkovou, rozhodčí však souboj překvapivě posoudil jako čistý, a tak skóre hned vzápětí otevřela bývalá spoluhráčka Hložankové z Vítkovic Tereza Hanzlíková, která byla důrazná v brankovišti.

Tigers následně nedokázaly využít dlouhou přesilovku po dvou za sebou následujících vyloučeních sestry obránce Mullsjo Daniela Gidskeho Julie a Sveiva držela nadějný stav, do útoku se však dostávala pouze sporadicky. Na konci úvodní třetiny navíc pěkný pas od Košturiakové proměnila opět Hanzlíková a na 3:0 zvyšovala ze vzduchu Kubišová.

Sveiva se prosadila až po polovině zápasu, kdy do branky prošla nenápadná střela kapitánky Bergové. Norky se na chvilku probudily, Langakerová a hned z pokračující akce také Gidskeová nastřelily tyčku za Janou Christianovou, která se překvapivě stejně jako včera objevila v brance Tigers a odchytala celý zápas. Na mladou dvojku Karolínu Červovou se tak ve Finsku vůbec nedostalo. V 38. minutě se rychle za sebou trefily Hyršlová s Pilíkovou a bylo definitivně rozhodnuto.

V závěrečné třetině snížila po krásné souhře nejaktivnější hráčka Sveivy Langakerová, na hřišti ale nadále kralovaly Češky. Hanzlíková opět po skvělé práci v brankovišti završila hattrick a svůj dobrý výkon pak korunovala gólem Košturiaková. Podobně jako v celém zápase pak několik slušných šancí ještě pochytala gólmanka Rodová, která byla vyhlášena nejlepší hráčkou svého týmu.

České mistryně dokázaly rychle hodit za hlavu smolný zápas s TPS Turku, v celém utkání byly lepším týmem a po zásluze zvítězily. Sveivu porazily 8:2 a na turnaji nejlepších týmů planety určitě zanechaly dobrý dojem.

Výborný výkon mladé posily

Tereza Hanzlíková ve Vítkovicích moc prostoru nedostávala. Kvůli studiu před sezonou přešla do Prahy, posílila kádr Tigers a zdá se, že si výrazně polepšila. Na začátku sezony ukazuje, že si pořádnou porci herního času zaslouží. Na Poháru Mistrů mladé hráčce sedla spolupráce se zkušenou Ivetou Hyršlovou i Lucíou Košturiakovou a svůj parádní výkon korunovala hattrickem.

Petra Hložanková (č. 13) mezi hráčkami Sveivy. Foto: IFF Flickr.

Nešťastný zápas Hložankové

Nedlouho po svém letním přestupu do Norska se Petra Hložanková opět postavila na hřišti českému týmu. Nastoupila v zahajovací sestavě Sveivy a mohla mít i první gólovou šanci zápasu, na hraně faulu ji však zastavila bývalá spoluhráčka z národního týmu juniorek Eliška Machková. Na začátku druhé třetiny se navíc maličká blondýnka srazila hlavou s mnohem robustnější kapitánkou Anette Marií Bergovou a dlouho se na hřišti neobjevila. V závěrečné dvacetiminutovce už opět naskočila do hry, na prohře svého týmu však ani ona nic nezměnila.

TIGERS

Christianová

Čapková (30. Machačová), Hermannová
Beránková (41. Kleinová), Šulanová
Zabavská, Machková

Hanzlíková – Hyršlová – Košturiaková
Steinbachová – Billá – Pilíková
Kubišová – Polívková – Surá

SVEIVA

Rodová

Eriksenová, Stromová
Torpová, Havreová
Ghoshová, Saebová
Ekmová

Gidskeová – Langakerová – Hložanková
Adolphsonová – Bergová – Knudsenová
Haugová – Vestinová – Tvibergová
Hansenová, Kristoffersenová

Sestřih zápasu:


Autor: Redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*