IKSU oplatilo Classic porážku z loňského ročníku Poháru mistryň. Foto: Flickr IFF IKSU oplatilo Classic porážku z loňského ročníku Poháru mistryň. Foto: Flickr IFF
8. 10. 2017 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Jednoznačný triumf! Pohár mistryň patří Švédkám z IKSU

 



Do roka a do dne! IKSU se proti Classic podařila dokonalá odplata za loňskou porážku v semifinále Poháru mistryň. Letos se oba týmy střetly až v boji o titul a švédský celek tentokráte dominoval. Po výhře 5:1 míří trofej do země tří korunek.

Hráčky švédského mistra šly od počátku za vítězstvím. Dva góly Amandy Delgado dostaly soupeře do těžké situace. Ve 40. minutě sice gól Hanny Sipilainen znamenal pro Finky naději, ale byla to pouze jiskřička. Naopak hráčky IKSU přidaly ještě další dvě branky a nakonec triumfovaly 5:1.

Hned pět ze šesti hráček All Star týmu bylo vybráno právě z vítězného družstva. A to včetně nejproduktivnější útočnice turnaje Amandy Delgado Johansson, která ve finále vstřelila dvě branky a celkově zaznamenala na turnaji za dva zápasy šest kanadských bodů. Pouze o bod za ní zaostala hráčka Tigers Tereza Hanzlíková.

Finále Poháru mistryň 2017:

IKSU – SC Classic 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky: 2. Delgado Johansson (Granstedt), 13. Delgado Johansson (J. Nordin), 25. J. Nordin (Berling), 51. Rydfjall (Wibron), 60. Wibron – 40. Sipilainen (Rantala). Diváci: 1087.

All Star Team turnaje:

Nejlepší brankářka: Emelie Frisk (IKSU)
Nejlepší obránkyně: Frida Norström, Iza Rydfjäll (obě IKSU)
Nejlepší centr: Ella Alanko (Classic)
Best Forward: Emelie Wibron, Amanda Delgado Johansson (obě IKSU)

Kanadské bodování turnaje:

1. Amanda Delgado Johansson (IKSU) – 6 (5+1)
2. Tereza Hanzlíková (Tigers) – 5 (3+2)
3.-4. Emelie Wibron (IKSU) – 5 (2+3)
3.-4. Sofia Joelsson (IKSU) – 5 (2+3)
5.-6. Nina Rantala (SC Classic) – 4 (2+2)
5.-6. Iveta Hyršlová (Tigers) – 4 (2+2)

Sestřih zápasu:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*