Olomouc má šanci získat první body na VInohradech. Foto: Jan Gebauer - fotogebauer.cz
14. 10. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Láká ostravské derby a zápas Panthers, dojde také na souboje o play off

 



Extraliga žen nabídne o víkendu hned několik zajímavých duelů. Ve vrchních patrech tabulky láká ostravské derby, které se uskuteční na půdě FBC Ostrava, Panthers pak čeká bitva s Židenicemi. Pozadu nezůstane ani Jičín, který doma hostí Tatran, a dojde také na souboj Vinohrad s Olomoucí.

Program 7. kola Extraligy žen:

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 17.00, ČPP Aréna Ostrava
Ostravské derby bude letos mimořádně našlapané. Oba týmy před sezonou výrazně posílily, především FBC pak sní svůj sen o účasti v premiérovém ostravském Superfinále. Trenér Robenek své svěřenkyně, které už na domácí půdě získaly bod proti Chodovu, od začátku sezony většinou kritizuje, právě proti Vítkovicím by se mohlo poprvé vše spojit. Nesmírně kvalitní je také hostující celek, proto se dá čekat pořádná bitva.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za dva body

KM automatik Jičín – Únětická 12° Tatran Střešovice
Sobota, 18.00, Sportovní areál Jičín
Jičínu se vstup do ročníku vůbec nepovedl a po prohrách s Vinohrady a Panthers má nejvyšší čas bodovat. Nebude to mít ale snadné, bude totiž hostit Tatran, kterému se zatím v nováčkovské sezoně poměrně daří a naposledy dokonce získal bod proti Bohemians. Přesto si myslíme, že právě v sedmém kole Jičín zabere a zvítězí.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína v základní hrací době

Panthers Praha – K1 Florbal Židenice
Sobota, 20.00, STODOLA Aréna Střešovice
Z obou stran nesmírně zajímavé utkání. Pražanky vzaly od začátku sezony play off útokem a patří k příjemným překvapením soutěže. Na druhé straně budou stát Židenice, kterým sice vůbec nevyšlo poslední utkání s Chodovem, ale s celky mimo elitní čtveřici jsou zatím stoprocentní. Nyní čeká Brňanky velká výzva, ale o svou sérii by nemusely přijít.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic v základní hrací době

FbŠ Bohemians – Ivanti TIGERS FK Jižní Město
Neděle, 13.00, SH Děkanka
V době nedávno minulé by se jednalo o souboj dvou nejlepších pražských celků, nyní je ale favorit jednoznačný. Tygřice zatím neztratily ani bod, a byť se jim příliš nedařilo na Champions Cupu, tak proti Bohemians by měly roli favorita zápasu bez problémů potvrdit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers v základní hrací době

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBS Olomouc
Neděle, 17.30, TJ Sokol Vinohrady
Zajímavý duel na konci extraligového pelotonu. Vinohrady jsou posíleny výhrou nad Jičínem, naopak Olomouci se nepovedlo zachytit začátek sezony. Vítěz tohoto střetnutí se netipuje snadno, roli bude hrát momentální psychické rozpoložení a ve prospěch Pražanek může hrát rovněž domácí prostředí.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vinohrad za tři body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Crazy girls FBC Liberec
Neděle, 18.00, SH Jižní Město
Chodov je jednoznačným favoritem a svou roli by měl potvrdit. Roli bude hrát zvládnuté a typově podobné utkání s Židenicemi, které Chodov porazil skrze jedenáct vstřelených branek.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*