Martin Smeták. Foto: Martin Flousek Martin Smeták. Foto: Martin Flousek
19. 10. 2017 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

První trenérská změna: Smetáka střídá v Ostravě Trunkát, pomůže mu Segeťa

 



Tipsport Superliga zná jméno prvního odvolaného trenéra v tomto ročníku. Pouhých šest bodů neuspokojilo vedení FBC Ostrava, které ve středu provedlo změnu hlavního kouče. Místo Martina Smetáka tým nově povede Michal Trunkát, k ruce bude mít Jozefa Gregu a Roberta Segeťu.

Ostrava se v novém ročníku trápí, aktuálně je tým, který se netajil velkými ambicemi, na dvanáctém místě a ze sedmi utkání získal pouze šest bodů, když porazil Znojmo s Brnem, ale také prohrál například s Českou Lípou.

FBC tak sáhlo ke změně. „S Martinem Smetákem jsme se rozešli po vzájemné shodě v tom, že tým potřebuje impuls. Martin je poctivý trenér, dával tomu maximum, ale zřejmě nefungovala chemie mezi trenérem a hráči. Ten tým má na víc a potřebuje se soustředit na práci,“ řekl na klubovém webu sportovní manažer Lubomír Šimon.

Novým hlavním trenérem se stal bývalý kapitán extraligového týmu Michal Trunkát, pomáhat mu budou Jozef Grega s Robertem Segeťou. „Věřím, že tento impuls bude týmu stačit. Když ne, přikročíme k jiným změnám. Uvidíme, co to udělá s mančaftem. Pokud bude třeba, přijdou radikálnější impulsy,“ uvedl ve svém prvním prohlášení nový kouč.

Grega je dosud známý především díky ženskému florbalu, kdy do Ostravy přivedl dvojčata Hudákovy ze Spišské Nové Vsi, zato Segeťa je legendou FBC. „Chce navštěvovat tréninkové jednotky, podílet se na obrazu hry týmu. Má myšlenky, které pomohou přenastavit tým. Měl by být hnacím motorem změny,“ vysvětlil Lubomír Šimon.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*