Hráčky Liberce a Vinohrad čeká důležité utkání. Foto: Flickr FBC Liberec
21. 10. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Nejzajímavější zápasy se odehrají v Brně a Liberci

 



Kompletní osmé kolo má v sobotu na programu nejvyšší ženská soutěž. V šestizápasové nabídce nad ostatními ční dva duely: do Liberce přijede potvrdit kvalitní vstup do sezony celek Panthers, v Brně se zase v tradičním souboji utkají Židenice s Bohemians. Ostatní zápasy mají poměrně jednoznačného favorita, dočkáme se nějakého překvapení?

Program 8. kola Extraligy žen

1. SC TEMPISH Vítkovice – TJ Sokol Královské Vinohrady
Sobota, 15.00, SC Dubina Ostrava
Vítkovice čeká po úspěšném derby zápas proti Vinohradům, do kterého nastupují jako jednoznačný favorit. Vinohradům by měla hrát do karet přítomnost brankářky Kuchyňkové, přesto je rozdíl mezi oběma týmy velký.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic v základní hrací době

Crazy girls FBC Liberec – Panthers Praha
Sobota, 15.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Společně s utkáním v Brně se jedná o největší tahák sobotního osmého kola. Pražanky si postupně budují velmi dobrou pozici pro boj o play off, Liberec je o něco níže, ale na svého soupeře se může dotáhnout. Pod Ještědem by pro Liberec mohlo hrát také domácí prostředí, tento zápas má ale parametry na to, abychom jej považovali za potenciálně nejvyrovnanější z celého kola.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce za dva body

Ivanti TIGERS FK Jižní Město – KM automatik Jičín
Sobota, 16.00, SH Milevsko
Jičín si sice v minulém kole připsal první vítězství, nyní ale narazí na úplně jiný florbalový level. Celek Ivanti Tigers zatím v Extralize neztratil ani bod a jeho série by měla pokračovat také proti týmu od lesa Řáholce. Nic na tom nemění ani fakt, že Tigers opět vyváží své domácí utkání do Milevska.
Tip Florbal.cz: Výhra Tigers v základní hrací době

Únětická 12° Tatran Střešovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 17.00, STODOLA Aréna Střešovice
Ostrava obrala o bod Chodov, ale vyhořela s Vítkovicemi, Tatran zase získal bodík proti Bohemians, zato jako první podlehl Jičínu. Svěřenkyně trenéra Jakuba Robenka by ale v Praze měly potvrdit roli favorita a na cestu zpět si zabalit tříbodovou výhru.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy v základní hrací době

FBS Olomouc – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 18:30, SH Čajkaréna Olomouc
Chodov má o zápas více, proto zatím vede tabulku před Tigers. Je ale nutno podotknout, že se prezentuje líbivým florbalem, dost možná nejlepším z elitní čtveřice soutěže. V příštím týdnu se doma utká s Vítkovicemi, naladit by se měl jednoznačným vítězstvím v Olomouci.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – FbŠ Bohemians
Sobota, 19:00, VUT CESA Brno I.
Podle předpokladů by se mělo jednat o boj hned za elitní čtveřicí. Oba celky fakt, že by se měly prát o páté místo, poměrně dobře naplňovaly, byť Bohemians má za sebou ztrátu bodu s Tatranem. Do brněnského zápasu jde ale v lepší pohodě než domácí. Dračice totiž v posledních dvou kolech nejprve vysoko podlehly Chodovu, aby vzápětí ztratily cenné body proti Panthers.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*