Lukáš Hájek zůstává na čele bodování. Foto: Český florbal
21. 10. 2017 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Souboj o čelo rozhodl až nájezd Hájka! První výhru si připsalo Ústí

 



Jednoznačný šlágr kola se odehrál ve Vítkovicích, kde se utkaly dva týmy ze špičky tabulky. Vítěze určilo až trestné střílení Lukáše Hájka. Ze souboje nováčků se raduje Ústí, pro které jde o první výhru v sezóně. Tatran i zásluhou hattricku Marka Beneše přestřílel Brno 9:6.

Velmi krátké vedení si v zápase prvních dvou týmů nejdříve vzaly na svou stranu Vítkovice po rychle využité přesilovce. Druhou brankou navyšoval později vítkovický Rýpar na 2:1. I během druhé třetiny si domácí udrželi náskok, zásluhou Šebesty a Delonga se jim podařilo zvýšit. Za hosty kontroval při úspěšné přesilovce na 2:3 Tadeáš Chroust.

Vítězná třetí třetina loňského vicemistra nakonec určila, že zápas rozhodnou až nájezdy. V páté sérii rozhodl Lukáš Hájek a šlo již o jeho 34. bod. Vítkovice mají po výhře na prvním místě na Boleslav bod náskok, Chodov má však ještě tři zápasy k dobru.

Ústí se podařilo přerušit nelichotivou sérii čtyř proher v řadě, během kterých vždy obdrželo dvouciferný počet branek. K dosud jedinému bodu ze zápasu proti nováčkovi z České Lípy dnes přidali hráči Ústí dva body po výhře v prodloužení. Vítěznou branku si v čase 64:53 připsal Stummer.

Cesta Tatranu za pátou letošní výhrou nebyla jednoduchá. Brno se během druhé třetiny dostalo krátce i do vedení. Před závěrečnou dvacetiminutovkou byl stav 5:5, pak ale přišel brněnský kolaps. Čtyři slepené branky Tatranu stačily na vítězství 9:6.

1. SC VÍTKOVICE – FLORBAL MLADÁ BOLESLAV 6:5pn (2:1, 2:1, 1:3, 0:0)

STATISTIKA

Branky: 7. Rýpar (Hájek), 9. Rýpar (Hubálek), 24. Šebesta (Rýpar), 30. Delong, 54. Hájek (Rýpar), RN Hájek – 7. Tom. Chroust (Pluhař), 29. Tad. Chroust (Natov), 48. Kološ (Krajcigr), 52. Curney (Kološ), 60. Pluhař (Natov). Rozhodčí: Svrček a Waliczko. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 358.

PŘÍBĚH ZÁPASU

Naději vykřesal pět vteřin před závěrem Josef Pluhař, když tečoval střelu Natova po závaru před brankou. Na více jak jeden bod to však nakonec nestačilo.

VÍTKOVICE

Souček

Hubálek, Šebesta
Rýpar, Firda, Hájek

Delong, Nehera
Bräuer, Besta, Vilím

Jastřembský, Jankulár
Sova, Hrubý, Gál

BOLESLAV

Bauer

Zakonov, Jelínek
Tad. Chroust, Tomašík, Curney

Kološ, Novák
Pluhař, Bína, Tom. Chroust

Natov, Řehoř, Krajcigr

Střetnutí prvních dvou celků Superligy. Foto: Český florbal

HVĚZDY ZÁPASU

*** Rýpar
** Hájek
* Pluhař

FLORBAL ÚSTÍ – TJ ZNOJMO 4:3p (1:0, 2:2, 0:1, 1:0)

STATISTIKA

Branky: 9. Koník (Stummer), 32. Novák (Krbec), 38. Kolstrunk (Stibor), 65. Stummer (Krbec) – 23. Salava (V. Procházka), 30. Salava (J. Procházka), 54. V. Procházka (Fridrich). Rozhodčí: Čížek a Laštovička. Vyloučení: 2:4. Diváci: 364.

PŘÍBĚH ZÁPASU

Ústí se podařilo téměř úplně ubránit dva nejproduktivnější hráče Znojma a i to bylo jedním z důvodů, proč inkasovalo pouze tři branky. K vítězství pomohla také větší disciplinovanost.

ÚSTÍ

Fibiger

Horák, Kühnel
Krbec, Novák, Kopecký

Štorek, Stummer
Stibor, Kolstrunk, Pojar

Koník, Täuber, Kužel

ZNOJMO

Hándl

Rada, Vojtěch Procházka
Kucharič, Salava, Jakub Procházka

Daberger, Martinek
Čihal, Šindelář, Pánek

Krejčíř, Horák
Sláma, Fridrich, Palát

Mikuláš Krbec. Foto: Český florbal

HVĚZDY ZÁPASU

*** Stummer
** Salava
* Vojtěch Procházka

TATRAN STŘEŠOVICE – BULLDOGS BRNO 9:6 (3:2, 2:3, 4:1)

STATISTIKA

Branky: 2. Váňa (Brautferger), 17. Ullmann (Meliš), 18. Váňa (Brautferger), 28. Beneš (Kafka), 31. Jan Kolísko (Meliš), 42. Beneš (Vítovec), 46. Beneš (Ullmann), 46. Jiří Kolísko (Němeček), 46. Jan Kolísko (Jakub Kolísko) – 14. Koláčný (Mráz), 19. Černoch (Bauer), 24. Koláčný, 25. Sládeček (Žižka), 32. Bauer, 49. Coufal (Juhaňák). Rozhodčí: Černý a Janoušek. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. Diváci: 264.

PŘÍBĚH ZÁPASU

Brno zahodilo příznivý výsledek z prvních dvou třetin, když během šesti minut čtyřikrát inkasovalo. Snížení Coufala už na určení vítěze nic nezměnilo.

TATRAN

Kafka

Deutsch, Vítovec
Meliš, Ullmann, Beneš

Němeček, Mühlfait
Váňa, Jiří Kolísko, Brautferger

Jakub Kolísko, Svačinka
Slavík, Švejkovský, Nehila

BRNO

Kuhn

Bauer, Juhaňák
Černoch, Grlický, Coufal

Žižka, Sládeček
Mráz, Michálek, Koláčný

HVĚZDY ZÁPASU

*** Beneš
** Koláčný
* Váňa


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

  • trener napsal:

    nevím jestli byl přítomen někdo z repre, ale bylo to z tohoto pohledu docela zajímavé srovnání…dle mého názoru jednoznačně ve prospěch vítek, remíza asi spravedlivá, ztráta více jak jednoho bodu pro rytíře by se dala považovat za velkou smůlu. boleslav evidentně opět tápe, nákupy nebo chcete-li přestupy se zatím nepromítají do herní kvality, nad některými , především těmi staršími reprezentanty, je třeba se zamyslet , tomašík dávno není to co býval, těžkotonážník jelínek udivuje svým monstrozním podvozkem,ale působí opravdu unaveně a tak jedině starý lišák kološ potvrdil ohromný přehled, neviditelný krajcigr stejně jako řehoř,bez formy hrající curney a natov jenom dokreslují situaci v bolce. na druhé straně byla radost se dívat na první pětku rytířů, úžasného hájka, rozehrávku hubálka s šebestou, která několikrát odsoudila boleslav do role statistú,nadšeně hrající zbytek vítkovických se nedal zahanbit a podílel se na velmi sympatickém výkonu.
    pokud to tedy shrnu – vitky jdou s formou nahoru, v boleslavi se musejí nutně zamyslet…

  • kyblik napsal:

    trenere, boleslav predevsim hrala skoro cely zapas na 12 lidi, nehrali krzyzanek, novotny, bouska, gruber, krenek, rehor odstoupil po par stridanich…

    • trener napsal:

      na druhé straně taky chyběli hráči…navíc, ti kluci mají dnes kondici, že bez problémů tyhle zápasy uhrají a jsou na to zvyklí…hra se běžně stahuje na dvě pětky, pokud se prohrává a chtějí se dostat do tlaku, rozhodnout zápas apod.takže to beru ne jako výmluvu, ale jako prostý fakt,který nemá souvislost s tím, co jsem popsal sám – totiž momentální formy spousty reprezentantů v mb

    • Karel napsal:

      Na 12 lidi a na to jste přišel kde? :DDD

  • Pavel napsal:

    Bolka hraje ustrašený florbal, dobře kombinují, ale jakmile narazí na kvalitní obranu je marná. Hráči skoro nechodí do soubojů 1 na 1, neustále točí míček po obvodu. Chce to větší odvahu jít do rizika nebát se udělat kličku v útočném pásmu. Krásně to šlo vidět u 3 gólu, kdy se krásně uvolnil Kološ a byl z toho krásný gól.
    Vítky naopak, nebáli se soubojů, hráli to přes rohy a míček cpali často před bránu.
    Jinak to byl ale dobrý florbal.

  • florbalfanda napsal:

    Až na rozhodčí moc dobrý zápas.

Napsat komentář

*