Florbalistky Panthers udělaly mílový krok směrem do play off Foto: Flickr FBC Liberec
28. 10. 2017 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Preview: Nesmírně zajímavé kolo, zápasy téměř nemají favorita

 



Tento víkend má parametry k tomu, aby byl nesmírně zajímavý. Všech šest duelů je totiž nebývale otevřených, prakticky žádný celek se nemůže pyšnit přívlastkem „superfavorit“, jak to v Extralize žen často bývá. Na šestichodovém menu najdeme bitvu Ostravy s Tigers, Vítkovic s Chodovem nebo duel Jičína s Židenicemi.

Program 9. kola Extraligy žen:

FbŠ Bohemians – Crazy girls FBC Liberec
Sobota, 17:00, SH Děkanka
Liberec neprožívá ideální sezonu, naposledy ztratil velmi dobře rozehrané utkání s Panthers. Bohemians zase v minulém kole dostaly za vyučenou v Brně, trenér Krbec se na své svěřenkyně hodně zlobil kvůli přístupu. Vzájemné utkání by mohla rozhodnout přeci jen o něco vyšší individuální kvalita na straně Pražanek, Liberec musí nutně najít dalšího tahouna k Michaele Mlejnkové.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians v základní hrací době

Panthers Praha – FBS Olomouc
Sobota, 17:30, STODOLA Aréna Střešovice
Nebyla to snadná práce, přesto florbalistky Panthers získaly v posledních utkáních nesmírně cenných devět bodů. Proti Olomouci mají ideální příležitost natáhnout svou vítěznou sérii, Hanačky se ale na druhou stranu po vlažném začátku ročníku přeci jen trochu zvedly.
Tip Florbal.cz: Výhra Panthers v základní hrací době

KM automatik Jičín – K1 Florbal Židenice
Sobota, 18:00, Sportovní areál Jičín
Zapeklitý oříšek. Jičín konečně vyhrál a v minulém kole trápil Tigers, Židenice zase přehrály Bohemians, ale předtím odehrály dva nejhorší zápasy v ročníku: proti Chodovu a Panthers. Právě díky této tendenci mírně favorizujeme Jičín, ačkoliv je zřejmé, že by se mělo jednat o jeden z nejvyrovnanějších zápasů celého kola.
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína v základní hrací době

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Ivanti TIGERS FK Jižní Město
Sobota, 20:00, ČPP Aréna Ostrava
O tom, že z ČPP Arény se nebudou vozit body snadno, se přesvědčil Chodov, na druhou stranu zde jasně vyhrály Vítkovic. Sobotní večer přinese duel se třetím do party – Ivanti Tigers. Dá se očekávat nesmírně bojovné utkání, klíčem k úspěchu Pražanek je vyrovnat se s tvrdostí domácích a specifickým prostředím. Nicméně lídr soutěže má předpoklady k tomu, aby svůj stoprocentní zápis protáhl o další utkání.
Tip Florbal.cz: Výhra Tigers v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 15:15, SH Jižní Město
Utkání Vítkovic s Chodovem patří již několik let mezi to nejlepší, co je v nabídce ženské extraligy, a ani v neděli by tomu nemělo být jinak. Chodov aktuálně hraje patrně nejlepší florbal v soutěži a fanoušci národního týmu si mohou jen přát, aby třeba takové Martině Řepkové vydržela forma až do prosincového šampionátu. Na druhou stranu Vítkovice nezačaly sezonu optimálně, ale jejich výkon jde neustále nahoru. Zajímavé utkání, které hodně napoví o situaci ve špičce ligy.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za dva body

TJ Sokol Královské Vinohrady – Únětická 12° Tatran Střešovice
Neděle, 18:00, TJ Sokol Vinohrady
Tatranky chtějí jako nováček do play off a upřímně: ztráta s Vinohrady – za aktuální konstelace – by hodně bolela. Přesto je v malém pražském derby nečeká nic lehkého, a to ani přesto, že Vinohrady utržily v minulém kole debakl ve Vítkovicích. Měřítkem jsou spíše utkání s Olomoucí nebo Libercem.
Tip Florbal.cz: Výhra Tatranu v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*