Miroslav Janovský s Janou Christianovou na tiskové konferenci. Foto: Flickr Český Florbal
3. 11. 2017 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

POSLEDNÍ TEST: Ženy jdou do boje v Malmö. Je jasno o sestavě?

 



Poslední turnaj série Euro Floorball Tour před prosincovým světovým šampionátem čeká reprezentaci žen. Hlavní trenér Miroslav Janovský avizoval, že chce pracovat na souhře jednotlivých formací, z čehož se dá usuzovat, že dvacítka hráček nominovaná na tuto akci se oproti finální nominaci na šampionát velkých změn nedočká.

Janovský už dříve dal veřejně najevo, že má jasno o zhruba osmnácti jménech. Pro srovnání: před dvěma lety udělal mezi nominacemi na poslední turnaj série EuroFloorball Tour a šampionát jedinou změnu – Zuzanu Halfarovou nahradila Iveta Hyršlová.

Ačkoliv nebyl zatím zveřejněn, již musel být odeslán také First List, tedy původní třicetičlenný seznam, ze kterého následně vzejde finální nominace. Je jasné, že některá jména slouží „pouze jako doplněk“ a Janovského realizační tým tím spíše motivuje mladé hráčky k další práci. Opravdové adeptky finální nominace, které ale neodletěly do Švédska, tak lze spíše hledat v náhradnicích na Euro Floorball Tour: již zmíněnou Zuzanu Halfarovou, Veroniku Káčovou a Veroniku Zittovou.

Kromě tří hráček do pole jsou jako náhradnice vedeny také brankářky Lenka Kubíčková s Hanou Ranochovou, dá se ale docela dobře předpokládat, že mezi tyčemi ke změně ve dvojici Christianová – Příleská nedojde, stejně tak jako že úplnou jistotu nemají především útočnice, vzhledem na typologii všech tří náhradnic do pole.

Poslední turnaj série Euro Floorball Tour před světovým šampionátem je rovněž specifický v tom, že jednotlivé národní týmy často proti sobě nenasazují klíčové hráčky, které mají své místo ve finální nominaci jisté.

Nominace reprezentace žen na turnaj Euro Floorball Tour v Malmö
Brankářky:
Jana Christianová (Ivanti Tigers) a Nikola Příleská (Vítkovice)

Hráčky do pole: Denisa Billá (Ivanti Tigers), Adéla Bočanová (Bohemians), Martina Čapková (Ivanti Tigers), Veronika Enenkelová (Vítkovice), Nela Jiráková (Chodov), Nela Kapcová (Ostrava), Hana Koníčková (Vítkovice), Eliška Krupnová (Pixbo / Švédsko), Dominika Kubišová (Ivanti Tigers), Klára Leierová (Liberec), Michaela Mlejnková (Liberec), Kamila Paloncyová (Vítkovice), Magdalena Plášková (Chodov), Denisa Ratajová (SB-Pro / Finsko), Martina Řepková (Chodov), Tereza Urbánková (Chodov), Karin Vavrečková (Ostrava) a Romana Žurková (Vítkovice).

Program
Pátek, 13:15 – Finsko vs. Česko
Sobota, 13:45 – Švédsko vs. Česko
Neděle, 9:30 – Česko vs. Švýcarsko


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*