Denisa Ratajová dala dvě branky. Foto: Flickr IFF
4. 11. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Češky vyhrály třetinu, přesto se Švédkami vysoko prohrály

 



České florbalistky dosáhly velkého dílčího úspěchu, když proti Švédkám dokázaly vyhrát jednu třetinu, přesto nakonec výsledný dojem pokazily. V obou zbývajících částech totiž dostaly po šesti brankách, což nakonec rezultovalo ve skóre 13:5. Dvěma brankami se blýskla Denisa Ratajová, dalšími úspěšnými Češkami byly Eliška Krupnová, Romana Žurková a Martina Čapková.

Začátek utkání českým florbalistkám vyšel a po pěti minutách vedly zásluhou Krupnové. Jenže v následující desetiminutovce povolily svůj obranný blok a hned šestkrát inkasovaly. Na druhou stranu, další průběh zápasu ukázal, že byť po první třetině svítilo na ukazateli skóre 6:1 pro Švédsko, tak rozhodnuto zdaleka nebylo.

Naše hráčky totiž dokázaly vyhrát prostřední část utkání 4:1 a po poslední brance Čapkové se tak šlo podruhé do šaten za hratelného stavu 5:7 z českého pohledu.

Naneštěstí poslední třetina se podobala té první, navíc k ní tentokráte ani nepřibyl úspěšný zásah. Na šesti brankách do sítě Češek se pak čistým hattrickem za třetí třetinu podílela Stephanie Boberg, jeden gól si navíc již přinesla z úvodní dvacetiminutovky. Češky tak ani napodruhé v Malmö nepoznaly chuť vítězství, poslední šanci budou mít v neděli proti Švýcarsku.

Švédsko – Česko 13:5 (6:1, 1:4, 6:0)

Branky: 6., 45., 48. a 56. Boberg, 13., 17. a 34. Joelsson, 17. a 57. Andreáson, 9. Norström, 10. Delgado Johansson, 44. Tschöp a 51. Wibron – 34. a 36. Ratajová, 5. Krupnová, 24. Žurková a 39. Čapková. Střely na branku: 47:19. Bez vyloučení. Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (Finsko). Diváci: 612. Nejlepší hráčky: Stephanie Boberg – Denisa Ratajová.

Švédsko: Frisk – Krantz, Sundberg, Andebratt, I. Rydfjäll, Boberg, Fjellstedt, Tschöp – Joelsson, Norström, Wibron – Hultgren, Wijk, Moberg – Delgado Johansson, Granstedt, Steen – Andreáson a Rasmussen. Hlavní trenér: Andreas Lundmark.

Česko: Christianová – Čapková, Vavrečková, Koníčková, Paloncyová, Plášková, Billá, Jiráková – Ratajová, Kapcová, Krupnová – Řepková, Urbánková, Mlejnková – Enenkelová, Kubišová, Žurková – Bočanová a Leierová. Hlavní trenér: Miroslav Janovský


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*