Švédové se radují. Foto: Flickr IFF Švédové se radují. Foto: Flickr IFF
4. 11. 2017 Reprezentace - Muži (4) KOMENTÁŘŮ

Česko proti Švédům vedlo a dlouho drželo vyrovnaný stav, nakonec však prohrálo 3:6

 



Český národní tým si na závěr turnaje EFT ve švýcarském Kirchbergu se Švédskem připsal porážku  3:6. Češi po úvodních dvaceti minutách dokonce vedli a až do 38. minuty drželi stav 2:2, nakonec ovšem švédskému obratu neubránili. I tak šlo ale o jeden z vydařenějších zápasů české reprezentace proti vicemistrům světa.

Ve 12. minutě otevřel skóre David Šimek, když ho vybídl ke skórování Ondrušek. Švédové působili v první polovině zápasu matně a česká obrana úspěšně odolávala.

Mírná změna ze strany několikanásobných mistrů světa přišla až v prostředním dějství. Johan Samuelsson skóroval z rychlého protiútoku a obrat dokonal Svahn.

Češi pak sice po ráně Natova vyrovnali, ale ve 38. minutě se Švédům zadařilo. Nejprve je poslal podruhé v utkání do vedení Palmén a pak předvedl svou extratřídu Kim Nilsson, když ze středu hřiště poslal míček nekompromisně do sítě.

Český tým ještě po brance Šebka zůstal ve hře, ale dvě trefy ostrostřelec Galante Carlströma definitivně rozhodly ve prospěch favorita. Češi tak odjedou ze Švýcarska s bilancí jedné výhry a dvou porážek.

Švédsko – Česko 6:3 (0:1, 4:1, 2:1)

Branky: 22. J. Samuelsson (Eriksson), 25. Svahn (J. Nilsson), 38. Palmén (Enström), 38. K. Nilsson (J. Samuelsson), 54. Galante Carlström (Enström), 60. Galante Carlström – 12. D.Šimek (Ondrušek), 25. Natov (Hájek), 47. Šebek (Němeček). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Finsko). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 863.

Švédsko

Edling

Nilsberg, Östholm
Enström, Palmén, Galante Carlström

Homlgren, T. Gustafsson
Fritzell, J. Samuelsson, Eriksson

Kostov-Bredberg, M. Samuelsson
Vestlund, Svahn, J. Nilsson

-Sjögren, Sundstedt, K. Nilsson

Česko

Souček (38. Binder)

Sýkora, Suchánek
Ondrušek, Jendrišák, D. Šimek

Němeček, Pražan
Šebek, Tomašík, Beneš

Hubýlek, Delong
Natov, Mikeš, Hájek

-Meliš, Langer, Krbec

 


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • trenér napsal:

    nedá mi to, ale v souvislosti s předvedenou hrou na EFT mě napadá čistá spekulace, kde mohl být český florbal, kdyby nebylo působení kontroverzního Cepka v čele reprezentace…opět jsem dospěl k závěru, že ten to neměl nikdy dostat, možná o deset let později, v době kdy by to dělal poctivě, se zájmem, kdyby dospěl i lidsky a zkušenosti jako hráče by nebylo to jediné, co tehdy mohl nabídnout…mám pocit, že pod vedením Kettunena se po letech vracíme k něčemu takovému jako je koncepce, vize, vývoj, že až se zbaví některých „oblíbenců“ , tak materiál ke studiu má teď bohatý pro to, aby správně viděl a rozhodoval ku prospěchu všech a především nestagnoval jako jeho předchúdce. Jasně se ukázalo v obraně, kdo v současné chvíli parametrově na to nemá, dobře, že dostali příležitost mladí a myslím, že nezklamali…zlepšit ještě hru dopředu a udělat něco s produktivitou…klukúm ať vydrží především zdraví a těším se na zase o něco pozitivnější představení!

  • Standa napsal:

    Souhasím s tím, že Kettunen nemá žádné oblíbence ani jiné vazby a jeho práce je vidět.

    Česká hra mi teď přijde živější a těším se s tímto vývojem na domácí mistrovství.

    Je vidět, že český florbal do toho musel dospět – angažovat někoho kvalitního bez zaškatulkování jak směrem ke hráčům, tak i od hráčů směrem k němu, … o org. týmu nemluvě.

  • Honza napsal:

    Obrana? Někdo kdo to sledoval – jak teda hráli obránci?

    • Bootham napsal:

      Němeček hral neskutečně a s jakym klidem řešil situace kdy ho neustale pressoval Galante Carlström bylo skvele sledovat, urcite nas nejlepsi bek na hristi, Hubalek hral hodne kreativne s hlavou porad na hore a parkrat svedy pekne prekvapil svymi prihravkami…za zapsal udelal 1-2 chybicky plus vyloucení, Suchanek poctivy vykon, Sykora nezklamal, Pražan musi zapracovat na pokryti hračů, občas tam byl pěkne utopený v hřišti a Delonguv vykon si nepamatuju…

Napsat komentář

*