Florbalistky Tigers a Vinohrad čekají zajímavé zápasy. Foto: Otakar Prášek
17. 11. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Sváteční kolo servíruje boj o Prahu 11, zřejmí favorité jsou pouze v Ostravě

 



Extraliga žen nemá přestávku ani v pátek 17. listopadu, z pohledu fanouška ženské nejvyšší soutěže je to ale dobře, protože tento pátek slibuje několik zajímavých bitev. Na Jižním Městě se především utkají dva zatím neporažené celky – Ivanti Tigers s Chodovem. Když zůstaneme v Praze, tak můžeme navštívit také utkání Panthers s Tatranem, do Jičína zase přijede Olomouc. Prostě tohle menu stojí za to!

Program 11. kola Extraligy žen:

TJ Sokol Královské Vinohrady – K1 Florbal Židenice
14.00, TJ Sokol Vinohrady
Židenicím se vůbec nedaří ve venkovních zápasech, výjezdy na půdu Panthers nebo do Jičína tak nepřinesly na brněnské konto ani bod. Svěřenkyně trenérky Petry Prouzové by potřebovaly zvítězit, aby se jim nestalo, že se rázem ocitnou po boku Tatranu nebo Liberce v přímém boji o play off. Na druhou stranu Vinohrady sice ukazují, že na nejlepší týmy nemají, zato v utkáních s výkonnostně bližšími soupeři umí překvapit, tak jako letos již proti Jičínu s Tatranem. Přesto se kloníme spíše na stranu Brňanek.
Tip Florbal.cz: Výhra Židenic v základní hrací době

Panthers Praha – Únětická 12° Tatran Střešovice
15.00, STODOLA Aréna Střešovice
Další nesmírně zajímavý duel. Panthers zatím tak trochu v dobrém smyslu slova kopírují loňskou jízdu Jičína, který dokázal soustavně porážet celky na pozicích 9. – 12. a občas k tomu přidal nečekaný zisk také proti celkům z horní poloviny tabulky. Svou pozici bude jistě chtít potvrdit také v souboji s Tatranem, který by se od pohledu mohl vyprofilovat jako souboj dvou brankářských opor – Kristýny Horňákové a Elišky Drbalové. Tak jako si ale v minulém ročníku vybral Jičín slabší chvilku proti Vinohradům, mohlo by se to stát nyní Panthers, Střešovice ale musí navázat na výkon z utkání s Chodovem.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Ivanti TIGERS FK Jižní Město
18.00, SH Jižní Město
Je jasné, že po páteční bitvě o Prahu 11 zůstane pouze jeden neporažený celek v pelotonu Extraligy žen. Podle Florbal.cz by se mělo jednat o Chodov: prezentuje se nepříjemným a kompaktním florbalem, není to tak dávno, co ovládl zápas s Vítkovicemi. Na druhou stranu, hráčky Ivanti Tigers již několikrát ukázaly, že jim nevadí nemít v zápase roli favorita a že jsou schopny velmi kvalitní taktické přípravy. Rozhodně bychom si toto utkání nenechali ujít!
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
18.00, SC Dubina Ostrava
První utkání, ve kterém je favorit o něco jasnější. Vítkovice už v pohárovém čtvrtfinále nastoupily s hráčkami, které absentovaly proti Panthers a svou kvalitu by měly potvrdit také před ostravským derby proti Bohemians. Klokanky by ale mohly využít příležitosti a být Ostravankám vzpurným soupeřem.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

KM automatik FBK Jičín – FBS Olomouc
19.30, Sportovní areál Jičín
Utkání dvou jasných cílů. Jičín potřebuje zabrat v boji o play off, aby se dotáhl na osmou příčku, protože na Panthers již například ztrácí povážlivých deset bodů, na druhou stranu je fakt, že Olomouc – byť má zatím pouhé dva body – jde výkonnostně nahoru. Tíha odpovědnosti, která bude ležet na domácím duu Satýnková – Žůrková, bude tak dnes ještě vyšší, další případná ztráta by mohla mít pro FBK velké důsledky.
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína v základní hrací době

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Crazy girls FBC Liberec
20.00, ČPP Aréna Ostrava
Také druhý ostravský zápas má karty vyloženy o něco jasněji. Ostrava disponuje velkou ofenzivní silou, a byť zatím neumí naplno bodovat proti výše postaveným soupeřům, tak s níže postavenými celky ještě nezaváhala. Liberec navíc už v letošní sezoně prohrál s Vinohrady a podlehl také Panthers. Tři body by měly zůstat v Ostravě.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*