Tatran bude spolupracovat se švédským velkoklubem. Foto: Tatran Střešovice Tatran bude spolupracovat se švédským velkoklubem. Foto: Tatran Střešovice
18. 11. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Partnerství s gigantem! Tatran zahajuje spolupráci se švédským Pixbem

 



Po listopadovém EFT v Brně 2015 oslovilo vedení Pixba Wallenstam tatranského útočníka Marka Beneše s nabídkou. Ten se vydal na krátkodobý pobyt do Goteborgu, aby si vyzkoušel tamní prostředí. Během dvoutýdenního pobytu trénoval s A týmem mužů, jezdil s ním na zápasy, avšak do hry nenaskočil. A po dvou letech od Benešovy návštěvy ve Švédsku došlo k dohodě o vzájemné spolupráci mezi oběma kluby.

Už na Floorball Czech Open 2017 se setkali zástupci obou klubů s cílem naplánovat detaily budoucí vzájemné spolupráce. Na základě společného zájmu obou klubů byl odsouhlasen projekt, který umožňuje tatranským hráčům a trenérům vyjíždět v pravidelných intervalech na stáže do švédského Goteborgu, kde má Pixbo Wallenstam své zázemí.

Tatran Střešovice na oplátku umožní hráčům Pixba přesun do Prahy na dobu minimálně jednoho roku, přičemž těmto hráčům pomůže zajistit školu, práci a ubytování. Kluby se rovněž dohodly, že budou soustavně sdílet své trenérské know-how, vzájemně vzdělávat trenéry a předávat si zkušenosti v oblasti klubového managementu.

„Díky začínající spolupráci s Pixbem budeme moci našim top hráčům poskytnout možnost zahrát si v nejkvalitnější florbalové soutěži na světě. Je to ta nejlepší cesta, jak se posunout, a my věříme, že naši hráči zužitkují tuto zkušenost jak na klubové, tak na mezinárodní úrovni. Talentovaní hráči budou moci strávit týden, případně i delší dobu v klubu, který je sám o sobě historií současného florbalu,“ řekl o projektu sportovní ředitel Tatranu Jiří Jakoubek.

„Naši trenéři budou mít možnost nasát atmosféru švédského giganta v rámci pravidelných stáží. Od plánovaných přípravných utkání v rámci turnajů Prague Games a Gothia Innebandy Cup si slibujeme posílení vzájemných vztahů mezi hráči obou klubů. Za příjemný bonus této spolupráce bych považoval, kdyby se nám podařilo přivést talentované švédské mládežníky, kteří by se díky naši pomoci mohli začlenit na určité období do života v Praze a mohli by okusit českou nejvyšší soutěž,“ dodal Jakoubek.

„Společně s Tatranem můžeme skrze florbal poskytnout našim hráčům skvělou příležitost, jak poznat novou zemi, novou kulturu a působit v jiné florbalové soutěži. Tatran vypomůže hráčům, kteří o tuto možnost projeví zájem, s ubytováním, s jejich žádostmi o studium na místních univerzitách a případně dalších školách tak, aby pro naše hráče byl pobyt v jiné zemi co nejkomfortnější a vytěžili z něj maximum zkušeností jak do života, tak pro florbalovou kariéru,“ říká Fredrik Endenhal, manažer Pixba Wallenstam.

O Pixbo Wallenstam

Dnes švédský florbalový gigant vznikl 20. března 1981. Jedná se o jeden z nejstarších švédských klubů, který má okolo čtyřiceti družstev v kategoriích od přípravek až po muže a ženy hrající Svenska Superligan. Za ženy Pixba Wallenstam nastupuje i Eliška Krupnová, česká reprezentantka, v minulosti dres lišek oblékal i Patrik Dóža.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*