Bitva o Ostravu je jedním z několika taháků následujícího kola. Foto: Florbalvitkovice.cz
19. 11. 2017 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Preview: Ženská extraliga nabídne další porci třaskavých duelů, především boje o play off

 



Nejvyšší ženskou soutěž čekají před světovým šampionátem ještě tři kola, to nedělní bude opět nabité zajímavými zápasy. Celý program začne ostravským derby a poté se rozjedou přímé boje o play off: Tatran se totiž utká s Jičínem, Panthers zase s Židenicemi. Možnost navázat na překvapivou výhru nad Židenicemi budou mít Vinohrady, které přijedou do Olomouce.

Program 12. kola Extraligy žen:

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
14.30, SC Dubina Ostrava
Ostravské derby je na programu zhruba podruhé během měsíce a opět bude mít náboj. Vítkovicím se povážlivě rozšiřuje marodka, ve stoprocentní kondici není ani Ostrava. Je jasné, že oba týmy si nic nedarují, Vítkovice by ale nakonec měly potvrdit roli papírového favorita.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

Únětická 12° Tatran Střešovice – KM automatik FBK Jičín
15.00, STODOLA Aréna Střešovice
Tatranky půjdou do boje posíleny o výhru nad Panthers, Jičín se zase definitivně přihlásil do bojů o play off vítězstvím nad Olomoucí. Oba týmy stojí na silných individualitách, naše váhy se vychylují na stranu Jičína, který má takových individualit přeci jen o něco více. Na druhou stranu, klíčem k úspěchu bude vyrovnat se s aktivním napadáním Tatranu, což se nepovedlo například právě zmíněným Panthers.
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína v základní hrací době

FBS Olomouc – TJ Sokol Královské Vinohrady
15.30, SH Čajkaréna Olomouc
Olomouc jde nahoru, je schopná hrát zajímavé partie s celky, které bojují o play off. Zápas s Vinohrady je pro ni zřejmě poslední šancí, jak ještě oživit naději na play off, naopak Vinohrady jsou po nečekaném vítězství nad Židenicemi rázem ve hře o elitní osmičku. Každopádně platí, že pokud chce Olomouc potvrdit výkonnostní vzestup, tak musí právě dnes. Zvládne zápas o vše?
Tip Florbal.cz: Výhra Olomouce v základní hrací době

Crazy girls FBC Liberec – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
16.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Jediný z nedělních pěti zápasů, který má jasného favorita. Od Liberce se dá očekávat tuhá defenziva a další skvělý výkon Michaely Mlejnkové, jenže na rozjetou chodovskou mašinu to s největší pravděpodobností stačit nebude. Chodov si v minulých zápasech vysoko poradil jak s Vítkovicemi, tak Ivanti Tigers a udělal důležité kroky k tomu, aby získal prvenství v základní části. Liberec pro něj může být problémem třeba i dvě třetiny, ale nakonec by Chodov měl ukázat vyšší kvalitu.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – Panthers Praha
17.00, MSH Vodova Brno
V Brně bijí na poplach. Po solidním startu do ročníku přišla série nepříjemných proher, především z venkovních zápasů, a Židenice rázem čelem míří do ostrých bojů o postupovou osmičku, prakticky již dnes je může bodově dostihnout duo Jičín – Vinohrady. Z vyjádření Petry Prouzové bylo očividné, že poslední prohru na hřišti Vinohrad nenechá jen tak, z druhé strany bude zajímavé sledovat, jak se Pražanky postaví k první prohře s celkem, se kterým bojují o play off. Je to dost možná vzdálená hudba budoucnosti, ale při souhře výsledků může jejich – ještě ve čtvrtek – desetibodový náskok na pozice mimo play off být rázem o více než polovinu menší.
Tip Florbal.cz: Výhra Židenic v základní hrací době

Utkání mezi Ivanti Tigers a Bohemians se odehraje v pondělí, přímým přenosem jej bude vysílat ČT Sport.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*