Florbalistky Tigers mají cennou výhru. Foto: Ivanti TIGERS FK Jižní Město
20. 11. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Florbalistky Ivanti Tigers potvrdily předpoklady a v televizním duelu porazily Bohemians

 



Poprvé v probíhajícím ročníku si kamery sportovního programu ČT Sport našly ženský florbal. Necelých jedenáct dní před začátkem světového šampionátu v Bratislavě přenášely kamery veřejnoprávní televize souboj Tigers s Bohemians. Byť ve druhé třetině sám komentátor utkání Ondřej Zamazal zmínil jisté obavy z jednostrannosti výsledku, tak je třeba přiznat, že se zásluhou obou týmů rozhodně bylo na co dívat. Favorizované hráčky Tigers nakonec vyhrály 8:3.

První minuty utkání daly škarohlídům, kteří předem kritizovali výběr televizního zápasu, tak trochu za pravdu: po brankách Adély Polívkové a Hermannové to bylo 2:0 pro Tigers a mnozí možná očekávali další kanonádu.

Hráčky Bohemians se ale vzchopily a zásluhou Zlámalové snížily. V závěru první třetiny sice vrátila dvougólové vedení Tigers Surá, ale klokanky skvěle zvládly vstup do druhé části: po vzoru soupeře z první třetiny během čtyř minut srovnaly Slavíková s Reischlovou.

I nadále se jednalo o nebývale vyrovnaný duel, ve kterém sice byly možná aktivnější hráčky Tigers, ale gólově se to neprojevovalo. Až ve 33. minutě se prosadila Kubišová, ve 39. minutě pak využila špatný výhoz brankářky Košturiaková.

Čtyřicet minut ale bylo tak akorát pro hráčky Bohemians, které prakticky celé utkání odehrály na dvě formace, třetí využívaly jen nepravidelně. Herní převahu využila Lucie Pilíková, která předvedla výběh přes celé hřiště a pěkné zakončení. Poté se za převahy Tigers dlouho nic nedělo, čtyři a půl minuty před koncem se podruhé trefila Hermannová.

Ke slovu se tak dostala zelenobílá power play, konečný výsledek stanovila půl minuty před koncem Kubišová.

Ivanti TIGERS FK Jižní Město – FbŠ Bohemians 8:3
branky: 4. Adéla Polívková, 5. Nikola Hermannová, 18. Dagmar Surá, 33. Dominika Kubišová, 39. Lucia Košturiaková, 43. Lucie Pilíková, 56. Nikola Hermannová, 60. Dominika Kubišová – 7. Jessica Zlámalová, 23. Monika Slavíková, 24. Eliška Reischlová; rozhodčí: Jan Drška – Jiří Meisner; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 89; zásahy brankářů: Jana Christianová 17 – Daniela Kreisingerová 25; po třetinách: 3:1, 2:2, 3:0;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*