Češky po špatném úvodu zabraly. Foto: Flickr IFF Češky po špatném úvodu zabraly. Foto: Flickr IFF
1. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Rozpačitý úvod zkazil dojem z herní převahy. Česko – Lotyšsko 8:3

 



První vystoupení na světovém šampionátu v Bratislavě mají za sebou české florbalistky. Výsledný dojem z výhry 8:3 nad Lotyšskem kalí nepovedený úvod, když v desáté minutě naše hráčky prohrávaly 0:3. Jinak je ale třeba zmínit, že Lotyšsko držely poměrně zkrátka, ačkoliv konečný výsledek nehovoří tak výrazně v český prospěch, jako například na minulém šampionátu v Tampere.

První minuty nabídly očekávaný obraz, Češky držely míček a vytvářely si střelecké příležitosti, hned na úvod zahrozila z úhlu Kapcová. Vzápětí se ale poprvé radovaly Lotyšky, když se pohotovou dorážkou prosadila Egle.

Nastolený trend hry pokračoval, ve třetí minutě Krupnová po individuální akci orazítkovala břevno. O čtyři minuty to ale rázem bylo 0:2 – rychlý protiútok zakončila ranou z úhlu Ankudinova. Vzápětí bylo ještě hůře, když pohlednou kombinaci proměnila v branku Berzina.

Dost možná bylo zlomem ubráněné oslabení, po kterém se téměř okamžitě prosadila vracející se Čapková. Češky byly nadále aktivnější, což se projevilo také na skóre: ve 14. minutě zachytila Ratajová rozehru soupeře, posunula na Kapcovou, která se nemýlila. V poslední minutě se Češkám navíc zásluhou Ratajové a Urbánkové otočily skóre.

Druhá třetina již přinesla očekávaný a z českého pohledu pozitivnější obraz hry. Češky byly aktivnější, aktivity na straně Lotyšek ubylo a jediným mínusem je fakt, že se naše florbalistky nedokázaly více prosadit střelecky. Povedlo se to pouze dvakrát Nele Jirákové.

Ve třetí části české florbalistky dramatizaci utkání nepřipustily. Do hry se dostaly například Beránková se Zittovou, střelecky se pak prosadily Tereza Urbánková s Michaelou Mlejnkovou.

České florbalistky tak v úvodním vystoupení porazily Lotyšsko 8:3, špatný vstup do utkání je ale varováním pro další zápasy.

Mistrovství světa žen 2017:

Česko – Lotyšsko 8:3 (4:3, 2:0, 2:0)
Branky: 14. Čapková (Ratajová), 17. Kapcová (Ratajová), 20. Urbánková (Řepková), 35. Jiráková (Krupnová), 40. Jiráková (Krupnová), 47. Urbánková (Leierová), 48. Mlejnková (Urbánková) – 2. Egleová (Mikovová), 7. Ankudinovová (Egleová), 8. Berzinová (Bankavová). Rozhodčí: Andersson,  Dufvenberg (oba Švédsko). Vyloučení: 1:1. Bez využitíDiváci: 170.

Sestava Česka: Christianová – Čapková, Jiráková, Koníčková, Leierová, Plášková, Billá, Beránková – Ratajová, Kapcová, Krupnová – Řepková, Mlejnková, Urbánková – Enenkelová, Kubišová, Žurková – Zittová, Bočanová. Trenér: Miroslav Janovský.

Záznam zápasu:

Sestřih zápasu:

Galerie ze zápasu:

  • Martina Čapková dýchá na záda lotyšské soupeřce. Foto: Flickr IFF
  • Lotyška Edite Bankava vede míček v duelu s Českem. Foto: Flickr IFF
  • Nela Kapcová před lotyšskou brankářkou Visnevskou. Foto: Flickr IFF
  • České hráčky bojují o míček uprostřed hřiště. Foto: Flickr IFF

Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*