Radomír Maleček. Foto: Erwin Keller.
1. 12. 2017 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

SLOVO EXPERTA: Lotyšky se vůbec neposunuly, my musíme zpřesnit nahrávku, hodnotí Maleček

 



Florbal.cz bude také na tomto ženském světovém šampionátu přinášet po jednotlivých českých zápasech analýzy a názory expertů. Úvodní duel s Lotyšskem zhodnotil Radomír Maleček, trenér Burgdorfu ve švýcarské NLA a současně jediný český kouč v elitní soutěži zemí TOP 3. Navíc se osobně potkal například s Dianou Isjominou nebo Evelinou Garbare.

Radomír Maleček dobře ví o specifiku prvního zápasu na turnaji. „První zápas na mistrovství světa je zvláštní, ale oba týmy začínají stejně,“ hodnotí. „Češkám se nepovedla první třetina, ale trpělivostí dokázaly zápas otočit na svou stranu,“ líbí se Radomíru Malečkovi.

Další průběh utkání byl podle něj zřetelný. „Na začátku druhé části bylo vidět, že Lotyšky odpadly fyzicky, bohužel se za celé dva roky vůbec nikam neposunuly,“ kritizoval hru soupeře.

Každopádně, Maleček měl jasno o tom, co je třeba zlepšit. „Proti těm slabším týmům, které jen brání od půlky je třeba zlepšit přesnost přihrávky, nekomplikovat tuto činnost, ale hrát jednoduše na volnou spoluhráčku nebo do volného prostoru,“ zakončil Radomír Maleček.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*