Judith Hyvärinen má o cíli svého týmu jasno. Foto: Flickr IFF
3. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Turnaj si užíváme a chceme jej vyhrát, je to podstata sportu, tvrdí Estonka Judith Hyvärinen

 



Estonsko zatím na světovém šampionátu v Bratislavě působí jako tolik chtěná živá voda. Jeho hráčky se prezentují poměrně vyspělým florbalem skandinávského stylu, který zatím nese úspěchy. Po jednoznačných výhrách nad Austrálií a Singapurem Estonky postoupily do osmifinále, kde by nechtěly skončit. Podle jejich opory Judith Hyvärinen by totiž cílem na turnaji měla být výhra, potažmo umístění v TOP 4.

Estonky účastí na bratislavském šampionátu ukončily osmileté čekání na další start mezi světovou elitou. „Je to skvělý pocit tady být, za celý tým můžu říct, že si užíváme každou minutu a každý zápas, přeci jen jsme součástí toho nejlepšího, co aktuální florbal nabízí,“ vyznala se Judith Hyvärinen.

Její tým řadu odborníků překvapil severským herním pojetím, které dělá soupeřům problémy a nese výsledky. „Myslím si, že hrajeme dobře a rosteme, je vidět zřetelný vliv trenérů, kteří nás dobře připravují,“ pochvaluje si vytáhlá útočnice.

Přesto na výkonu svého týmu proti Singapuru našla vady. „Na můj vkus jsme pustily Singapur do příliš velkého počtu šancí, zachytala nám ale brankářka. Nicméně, v dalším průběhu turnaje by se nám to mohlo vymstít, třeba proti Slovensku, které je nesmírně kvalitní, jsme na to trpěly,“ porovnává.

Vyznění týmových cílů může vyznít poněkud překvapivě. „Jsme na turnaji a myslím si, že sportovní podstatou je turnaj vyhrát, to chceme. Nyní jsme šťastné za postup ze skupiny a chceme se dostal dále, cílem by mělo být vyhrát nebo být v TOP 4,“ nekompromisně zakončila Judith Hyvärinen.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*