Michal Jedlička povede tým Slovenska na domácím šampionátu. Foto: Flickr IFF Michal Jedlička . Foto: Flickr IFF
3. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Prvenství v základní skupině je fajn, ale turnaj pro nás teprve začne, hlásí Jedlička

 



Jeho Slovenky splnily roli jasných favoritek a byť to třeba na začátcích zápasů skřípalo, tak po jednoznačných výhrách dokázaly ovládnout základní skupinu, ve které se střetly se Singapurem, Estonskem a Austrálií. Michal Jedlička je z pozice hlavního trenéra rád, nicméně dobře ví, že klíčové zápasy pro jeho Slovensko teprve přijdou.

Základní skupina byla pro Slovenky spíše o získání sebevědomí, přeci jen bylo očividné, že především při nasazení první formace patří do elitnější společnosti. „Je to fajn a jsme za to rádi, nicméně v rámci našeho turnajového plánu to nic neznamená, víme, že pro nás ty důležitější zápasy přijdou a turnaj pro nás teprve začne,“ hlásil po utkání kouč Michal Jedlička.

Ten žehral na malé zatížení defenzivy. „Soupeři nás příliš neprověřili v obraně, přičemž jsme viděli, že v útoku jsme schopni dávat velké množství branek, prověrka obrany teprve přijde,“ pokračoval v podobném duchu.

Poslední skupinové utkání s Austrálií skončilo pořádným přídělem – 21:1. „Byl to lepší trénink, chtěli jsme udělat radost divákům, kterých přišlo 2000, hodně holek dalo první branku, byla vidět radost, což je super, Švédky se tak hodně třeba u dvacáté branky Němkám neradovaly,“ usmál se Jedlička, který následně pochválil brankářku Hlavatou. „Myslím si, že to pro ni nebylo jednoduché utkání, nicméně předvedla několik dobrých zákroků a podržela nás,“ řekl na konto nejmladší členky týmu.

Do předkola play off jeho tým s největší pravděpodobností dostane někoho z dvojice Polsko – Německo. „Myslím si, že budeme hrát s Němkami, které mi přijdou slabší a v Boleslavi od nás dostaly dardu, pro nás se ale nic nemění, budeme hrát svoji hru a chceme vyhrát,“ prohlásil jednoznačně.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*