Jakub Kolstrunk a jeho gólová radost. Foto: Florbal Ústí Jakub Kolstrunk a jeho gólová radost. Foto: Florbal Ústí
3. 12. 2017 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Ústí zdolalo Tatran! Brankář Bulldogs dostal v Liberci červenou

 



Ústí má cenný skalp favorita a celkově třetí výhru v sezoně. Nováček na domácí půdě porazil Tatran 7:6 v prodloužení a na 13. Znojmo ztrácí jediný bod. Důležité tři body si v honbě za play off připsal také Liberec, který zdolal Brno. Výhru v derby nakonec i přes závěrečný nápor Bohemians uhájil Chodov.

Střešovičtí měli zápas na severu Čech rozehraný dobře. Ještě na začátku třetí části vedli 5:2. Jenže Ústí se pak vyburcovalo k velkému obratu a čtyřmi góly v řadě otočilo skóre. Byli to tedy hráči Tatranu, kteří museli v závěru dotahovat. Alespoň bod jim zařídil čtyři minuty před koncem Meliš.

V dramatickém prodloužení chvíli tahali za kratší konec domácí a chvíli zase hosté, přičemž ten, kdo měl míček ve své moci, pokaždé odvolal brankáře a zkusil hru ve čtyřefch. Minutu před koncem vystřelil domácímu celku druhý bonusový bod Viktor Kopecký.

Z těsné výhry se nakonec radují na Jižním Městě. Chodov poté, co vstřelil ve třetí části dva góly, vedl nad Bohemians pohodlně 5:2. Přesto se nakonec obhájci trofeje museli v závěru bát o výsledek. V 56. minutě snížil Krebner a o minutu později vstřelil kontaktní gól Čihák. Vyrovnání už se však „klokani“ nedočkali.

Chodov tak zůstává na třetí příčce superligy. Na první Boleslav a druhé Vítkovice přitom ztrácí pouze bod. Ostravané mají navíc o zápas více.

Aby ještě mohli Liberečtí pomýšlet na účast ve vyřazovací části, musejí začít sbírat body. To splnili dnes proti Brnu, které porazili 9:4. Čtyřmi góly se na tom podílel Prokop Ferdan, čtyři body přidali také Petr Salát a Radek Valeš.

Buldokům vůbec nepomohl brankář Mazánek. Po gólu domácích na 6:2 obdržel červenou kartu za nevhodné chování vůči rozhodčím. Severočeši pak během dlouhé pětiminutové přesilovky, umocněné ještě dalším vyloučením hostujícího Žižky, vstřelili dvě trefy a definitivně rozhodli zápas.

Florbal Ústí – Tatran Střešovice 7:6 (0:2, 2:3, 4:1)

Branky: 22. Kolstrunk, 28. Fuchsig (Krbec), 44. Krbec, 52. Krbec, 54. Kopecký, 54. Krbec (J. Horák), 65. Kopecký (Krbec) – 3. Gašparík (Svačinka), 14. Svoboda (Sládeček), 30. Jiř. Kolísko (Langer), 36. Meliš (Brautferger), 37. Langer, 56. Meliš (Brautferger). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 275.

Florbal Chodov – FbŠ Bohemians 5:4 (2:1, 1:1, 2:2)

Branky: 11. M. Vávra (Sýkora), 11. Strachota (Matejčík), 29. Fiala (Kotlas), 42. M. Vávra (Mikeš), 50. Ondrušek (Mikeš) – 2. Dobisík (Miščík), 38. D. Šimek (TS), 56. Krebner (Čihák), 57. Čihák (D. Šimek). Rozhodčí: Svrček, Waliczko. Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 153.

FBC Liberec – Bulldogs Brno 9:4 (1:1, 7:1, 1:2)

Branky: 16. Salát (Bitman), 23. Salát, 24. Ferdan (Valeš), 31. Valeš, 36. Ferdan (Valeš), 38. Ferdan (Salát), 39. Salát (Klucho), 40. Ferdan (Valeš), 56. Procházka (Balatka) – 12. Sládeček (Juhaňák), 36. Coufal (Černoch), 52. Novotný, 57. Bauer. Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 2:2, navíc Mazánek (Brno) ČK1. Využití: 3:1. Diváci: 203.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • adrian napsal:

    Brankář Bulldogs si o problém koledoval už od první třetiny, takovej psychickej kolaps jsem už teda dlouho neviděl. Vůbec jsme v hledišti nechápali, co ten gólman blbne.

Napsat komentář

*