Slovenky slaví postup mezi osm nejlepších týmů. Foto: Flickr IFF
5. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Slovenky pronikly do elitní osmičky, Američanky obrat nedotáhly

 



Úterý patřilo na světovém šampionátu žen v Bratislavě osmifinále, chcete-li, tak předkolu play off. Všechny čtyři zápasy dopadly podle papírových předpokladů, byť ani jeden výsledek se nerodil úplně lehce. Nejblíže překvapení byly florbalistky USA, které v poslední třetině zle zatopily Norsku, ale svůj obrat nedotáhly. Seveřanky tak do čtvrtfinále doprovodí, Slovenky, Lotyšky a Polky. 

Českého fanouška zřejmě nejvíce zajímal duel Polsko – Estonsko, který rozhodl o středečním soupeři pro náš národní tým. Polky potvrdily roli favoritek a zvítězily 6:1. Spolehnout se mohly především na Justynu Krzywak s Elou Piotrowskou. Vítkovická útočnice potvrdila zápisem 2+1, že se na šampionátu potkala s formou, legenda libereckého florbalu Piotrowska pak přispěla dvěma zásahy.

Lotyšky předvedly koncentrovaný výkon, kterým si došly pro vítězství 4:1 nad Dánskem. Výkony Dánek v základní skupině sice vzbudily respekt, v utkání proti Lotyšsku se ale naplno projevila jejich největší slabost: jejich elitní hráčku Di Nardo totiž ostatní spoluhráčky dostatečně nepodpořily, takže dokázala v 50. minutě už jen korigovat na konečných 4:1.

Hlavním tahákem dne byl zápas domácích Slovenek, na který si našlo cestu podle oficiálního zápisu přes 2000 fanoušků. Slovenky nepředvedly tak dominantní výkon, jako před měsícem v Nitře, nicméně především díky hattricku Košturiakové přemohly Němky poměrem 7:3. Zároveň v hale opět panovala parádní atmosféra, jen škoda, že na ostatní zápasy si zatím tolik příznivců cestu nenašlo.

Ve večerním utkání se pak odehrálo asi největší drama. Norky, které v úterý podlehly Češkám, vyzvaly o den později hráčky USA a bylo se na co dívat. Skóre otevřela Farnes, nicméně ještě v průběhu první části Američanky otočily vývoj utkání zásluhou dvou branek Linhart. Katastrofálně jim ale nevyšla prostřední část utkání a byť se během čtyř minut třetí třetiny dokázaly dotáhnout zpět na rozdíl jediné branky, tak další branku, která by znamenala alespoň prodloužení, nepřidaly.

Osmifinále Play off světového šampionátu žen v Bratislavě
Polsko – Estonsko 6:1
Lotyšsko – Dánsko 4:1
Německo – Slovensko 3:7
Norsko – USA 5:4

Program čtvrtfinále play off světového šampionátu žen v Bratislavě
6. 12. – 16:10 Švédsko – Lotyšsko
6. 12. – 19:00 Česko – Polsko
7. 12. – 17:00 Finsko – Slovensko
7. 12. – 20:00 Švýcarsko – Norsko

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*