Nejpravděpodobnějším soupeřem českého týmu ve čtvrtfinále jsou Polky. Foto: Flickr IFF Nejpravděpodobnějším soupeřem českého týmu ve čtvrtfinále jsou Polky. Foto: Flickr IFF
6. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec? Naučil mě moc, jsem mu vděčná, říká Piotrowska. Trenér ji nařídil dát se do pořádku

 



Ela Piotrowska je stálicí polského národního týmu. Florbalistka, kterou si český fanoušek dobře pamatuje z působení v Liberci nezapomíná nejen češtinu, ale také florbalový um, se kterým stále pohodlně stačí na mezinárodní scéně. Ačkoliv přiznává, že sama nečekala, že se do Bratislavy dostane jako hráčka. V rozhovoru nezapomněla zmínit, jak moc je Liberci vděčná.  

Už po světovém šampionátu v České republice hlásila, že má pracovní nabídku z USA a zvažuje konec s florbalem, prodělala několik zranění, koneckonců, zraněná hraje také na šampionátu, ale stále je v polském dresu.  „Také mě překvapilo, že v Bratislavě jsem, trenér mi zavolal před měsícem, zrovna, když jsem se zranila, že se musím dát do kupy, že mám tři týdny a mám přijet na Slovensko, vůbec jsem netušila, že tady budu,“ popisuje svou cestu do slovenského hlavního města.  

Proti Švédsku hrála jen omezené množství minut s tím, že se bude šetřit na utkání play off. Tah vyšel švédskému kouči Polek dokonale, na výhře 6:1 se podílela dvěma góly. „Hrála jsem první třetinu a oslabení, před měsícem jsem si zvrtla kotník a nevypadalo to vůbec dobře, takže mám nohu zatejpovanou tak, že ji mám skoro v gibsu a běhám, jak zrovna můžu,“ ukazuje na nohu, která rozhodně zdravě nevypadá.  

Sama nevěděla, že její tým může narazit na Česko. „Tak to bude sranda,“ rozesmála se.  „Jasně, těším se moc, z Česka přijede hodně fanoušků, což je vždy dobře pro oba týmy, když se hraje před diváckou kulisou. Bude to moc pěkné,“ pochvalovala si.  

Řeč nemohla nepřijít na to, jak vzpomíná nad angažmá pod Ještědem. „Naučil mě moc, moc, moc… Jak florbalově, tak v životě. Všem jsem neskutečně vděčná za to, co jsem si z Liberce odnesla,“ vyznala se na závěr oblíbená Ela. 

Utkání Česká republika – Polsko můžete od 19:00 sledovat online na webu našeho partnera Onlajny.com.   


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*