Miroslav Janovský povede ženy na druhém šampionátu. Foto: Flickr Český Florbal
8. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Švédky jsou první profesionální tým, bude to mazec, tuší Miroslav Janovský

 



České florbalistky čeká večer velmi těžká práce. Pokusí se zastavit jízdu Švédek, které naposledy zničily Lotyšsko 21:0. Všichni tak nějak tuší, že před nimi stojí nesmírně obtížný úkol, tak trochu „nemožná mise.“ Přesto Miroslav Janovský ujišťuje, že jeho tým udělá všechno proto, aby nečekaně uspěl. Síla soupeře, který válcuje florbalový svět, je ale obrovská.

Také Miroslav Janovský tuší, že bude koučovat nesmírně těžké utkání. „Bude to mazec! Z mého pohledu je aktuální tým Švédska prvním opravdu profesionálním týmem v ženském florbale, a to z pohledu toho, jaké hráčky za něj hrají, jak pracují a všeho okolo,“ pochválil pátečního soupeře.

O tom, že Švédsko je aktuálně nejlepší ženský celek nikdo nepochybuje. „Jsou o pořádný kus ve všech činnostech než kdokoliv, ale my můžeme myslet pozitivně a odpíchnout se od druhé třetiny na turnaji EuroFloorball Tour v Malmö, kdy jsme proti Švédsku vyhráli tuto část 4:1,“ připomíná Janovský měsíc starý dílčí úspěch.

Uspět chce také česká stěžejní hráčka Eliška Krupnová. „Strašně bych si přála, aby nás Švédky podcenily, ale to se nestane, znám je, vím, jak k tomu přistoupí,“ pokrčila rameny. „Myslím na to, že to jsou stále lidé, vždyť s většinou z nich hraji a v klubu je porážím, víme, že to bude nesmírně těžké, ale pokusíme se o to,“ slibuje útočnice Pixba.

Netradiční bude také začátek zápasu, který začíná ve 20:10. „Osobně mám radši brzké zápasy, ale co se dá dělat. Chápu, že 20.10 je atraktivní čas pro televizi,“ zhodnotila Eliška Krupnová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*