Malin Andreáson prožívá pohádkový návrat. Foto: Per Wiklund
8. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Čerstvá matka Andreáson: Syn mi změnil celý život, chci pro něj zlato

 



Její příběh je pozoruhodný. V minulém roce otěhotněla a nedávno dala život synovi Milovi. Poté odehrála jediný turnaj série EuroFloorball Tour a nečekaně byla nominována na světový šampionát do Bratislavy. Malin Andreáson sama těžko věří tomu, co se jí podařilo, v jednom má ale jasno: „Chci pro svého syna zlato,“ říká.

O tom, že po porodu bude znovu hrát florbal nepochybovala. „Vždy jsem měla za cíl se vrátit na úroveň, abych mohla hrát nejvyšší švédskou soutěž, s reprezentací jsem příliš nepočítala,“ usmívá se. Přesto přišla nominace na turnaj EuroFloorball Tour a nakonec také na šampionát. „Je to tak, trenéři mi říkali, že jsem se jim typově hodila, proto mě povolali, pro mě samotnou to bylo překvapení, nepočítala jsem s tím, také jsem se samozřejmě musela postarat o Mila,“ vypočítává nečekané starosti.

Vrchovatě se tak zúročila snaha, kterou věnovala návratu. „Byla to obrovská změna, s osobním trenérem jsem tvrdě dřela na fyzičce, protože ženské tělo projde při těhotenství velkou změnou, to není žádná neznámá věc, tak to prostě je,“ popisuje hráčka, která si synovo jméno dala vytetovat také na ruku.

Jako každá matka, také Malin Andreáson má nyní na světě malou duši, o kterou se musí starat.„Úplně vám to změní život, teď hraji s tím, že na mě čeká můj malý syn, o kterého se musím postarat, myslím si, že Milo ze mě také udělal lepšího člověka a hráčku, tetování má symbolizovat, že jsme navždy spojeni,“ prozradila symboliku

Ani během turnaje neztrácí o synovi přehled. „Nějakým způsobem jsme ve spojení, o syna se stará se stará babička a posílá mi mraky fotek, když je čas, tak se na sebe podíváme pomocí FaceTime nebo Snapchatu,“ směje se.

Vzápětí ale zvážní. „Chci mu přivézt zlato, bojuji také za něj, nejen za Švédsko,“ hlásí už vážně. V cestě do finále stojí český národní tým. „Jsme favorité, toho se nelze zříct, ale pořád musíme k utkání přistoupit zodpovědně a splnit herní plán,“ prozradila Malin Andreáson recept na úspěch.

Utkání Česko – Švédsko můžete sledovat od 20.10 díky online přenosu společnosti Onlajny.com!


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*