Švédské florbalistky nepřipustily drama a postoupily do finále. Foto: Flickr IFF
8. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Češky vydržely deset minut, prohrály 7:1. Pozitivem je třetí třetina

 



Boj Davida s Goliášem přinesl očekávaný výsledek. Švédské florbalistky nepřipustily žádné překvapení a byť je třeba uznat, že s dobýváním české klece měly možná větší potíže než čekaly, tak nakonec zvítězily poměrem 7:1. V sobotu si tak zahrají o světový titul s Finkami, Češky pak čeká souboj o bronz se Švýcarskem. Pozitivem může být remízová třetí třetina.

Češky nastoupily v brance s Nikolou Příleskou, což mohlo být překvapení. Je v tuto chvíli otázkou, jestli to nebyl plánovaný tah, protože Miroslav Janovský dlouhodobě tvrdil, že brankářský plán má připraven.

Hned ve druhé minutě Švédky poprvé oficiálně skórovaly. Při pohledu na opakované záběry na kostce na hrací plochou se ale zdálo, že se finští sudí spíše upískli, míček totiž od pohledu přešel brankovou čáru pouze částečně. Branka Wibron ale platila a Švédsko vedlo 1:0.

Na další zásah se čekalo přes deset minut, až poté se prosadila Boberg. Dlužno podotknout, že první česká formace, především pak Eliška Krupnová, dokázala občas pořádně zahrozit. Za sedmdesát sekund po druhé brance přišla třetí a asi nejpohlednější v utkání: Wibron totiž dostala přihrávku na zadní nohu, přesto dokázala dostat míček mezi nohama Čapkové ke skórující Joelsson. Stejná hráčka další brankou uzavřela skóre úvodní třetiny na 4:0.

Ve druhé části padly pouze dvě branky, obě do naší sítě. Nejprve se prosadila opět Joelsson, která sice chvíli předtím nevyužila obrovskou příležitost, ale následně si našla přihrávku výborně hrající Wibron a za necelou minutu se umístěnou ranou prosadila Boberg.

Češkám se poměrně dobře dařilo bránit prostor pro přihrávky středem hřiště, bohužel ale nedokázaly položit druhý základní kámen k případnému úspěchu: nedařilo se jim vyrážet do kvalitních útočných příležitostí, tak jako třeba Lotyškám v úvodním utkání šampionátu. Až v samotném závěru třetiny se to povedlo Kubišové

Do poslední třetiny nastoupila do .české branky Christianová a pokud bude chytat také zítřejší duel o bronz, tak ji určitě potěší, že inkasovala pouze jednou. Naše florbalistky hned v úvodu třetiny nepotrestaly vyloučení Wijk, Švédkám se pak nepovedlo potrestat vyloučení Žurkové za špatné střídání. Poměrně bizarní byl následný televizní záběr na Žurkovou, která trest přijala s úsměvem, ačkoliv proti němu česká střídačka důrazně protestovala…

Důvod k úsměvu měla pár chvil po svém návratu. Řepková totiž vzala na sebe potenciální přečíslení a našla prostor nepokrytý brankářkou Frisk. Konečnou podobu dala výsledku v 58. minutě Cornelia Fjellstedt.

Češky tak čeká boj o bronz, Švédky si zahrají s Finkami o zlato.

Mistrovství světa žen 2017:

Švédsko – Česko 7:1 (4:0, 2:0, 1:1)
Branky: 2. Wibronová (Krantzová), 13. Bobergová (Steenová), 14. Joelssonová (Wibronová), 20. Joelssonová (Wibronová), 27. Granstedtová (Wibronová), 28. Bobergová (Norstromová), 58. Fjellstedtová (Norstromová) – 54. Řepková (Krupnová). Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Finsko). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 1305.

Sestava Česka: Příleská – Čapková, Jiráková, Koníčková, Leierová, Beránková, Billá, Zittová – Řepková, Kapcová, Krupnová – Plášková, Mlejnková, Urbánková – Enenkelová, Žurková, Bočanová – Ratajová, Kubišová. Trenér: Miroslav Janovský.

Záznam zápasu:

Sestřih zápasu:


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*