Hráčky Liberce a Vinohrad čeká důležité utkání. Foto: Flickr FBC Liberec
15. 12. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Extraliga se rozjíždí vlažně, jasným šlágrem je zápas Liberce

 



Nejvyšší ženská soutěž je zpět po přestávce, kterou vyplnilo 11. Mistrovství světa žen, které se konalo v Bratislavě. Do Vánoc stihne ještě dvě kola, první již tento pátek. Dlužno podotknout, že se rozjíždí poměrně vlažně, protože páteční zápasy mají ve velké většině poměrně jasného favorita. O to více by ale překvapila případná výhra outsidera.

Program pátečního 13. kola extraligy žen:

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FBS Olomouc
18.00, ČPP Aréna Ostrava
Moravské derby má jasného favorita v domácích florbalistkách. Nikdo nemůže upřít Olomouci, že jde výkonnostně nahoru a co se týče florbalové stránky, tak zřejmě nepatří na poslední místo, na Ostravu by ale neměla stačit. A to přesto, že ve svém kádru má několik ostravských florbalistek, které určitě budou mít zvýšenou motivaci.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy v základní hrací době

Panthers Praha – Ivanti TIGERS FK Jižní Město
18.00, Sportovní centrum Hostivice
Panterky patří k největším překvapením extraligy a v její první polovině udělaly všechno proto, aby nechyběly v play off. Poslední vzájemné utkání obou soupeřů skončil výhrou tygřic 10:0, pro tři body by si svěřenkyně trenérek Šatalíkové a Šteglové měly dokráčet také nyní, ačkoliv pro některé hráčky bude návrat ze světového šampionátu a následná orientace zpět na ligu složitější.
Tip Florbal.cz: Výhra Ivanti Tigers v základní době

KM automatik FBK Jičín – 1. SC TEMPISH Vítkovice
18:30, Sportovní areál Jičín
Vítkovice jedou do Jičína k repríze čtvrtfinálové série z minulého ročníku jako jasné favoritky. Svou pozici by měly potvrdit také na hřišti, určité nebezpečí ale vězí v tom, že většina vítkovického kádru působila na právě skončeném světovém šampionátu, slovenská legie už těžko zažije něco více emocionálního, než aplaus vyprodaného domácího stadionu, a tak se může stát, že Vítkovice budou mít na začátku zápasu problém. Je na trenérech, aby dokázali tým případně usměrnit a nedopustit překvapení.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic v základní hrací době

TJ Sokol Královské Vinohrady – Crazy girls FBC Liberec
19:00, TJ Sokol Vinohrady
Jednoznačný šlágr tohoto kola. Liberec musí před Vánoci zabrat, jinak bude mít v boji o play off vážné problémy. Vinohrady na druhou stranu v případě výhry mohou nadále živit naději na účast v elitní osmičce. Nesmírně zajímavé utkání by se mohlo změnit v další představení Michaely Mlejnkové.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – K1 Florbal Židenice
19:45, SH Jižní Město
Je očividné, že Židenice začaly tápat ve vlastních problémech. Možná jim pomohla reprezentační přestávka, pokud ano, projeví se to nejspíše až v následujícím utkání s Jičínem. Chodov, při své aktuální formě a herním projevu – bohužel pro Židenice – není ideálním týmem k tomu, aby se na něm tým druhého sledu mohl chytit a případně se rozehrát k lepším výkonům.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

FbŠ Bohemians – Únětická 12 Tatran Střešovice
20.00, SH Děkanka
Poslední utkání tohoto kola ukrývá dost možná velkou bitvu. Favoritkami jsou florbalistky Bohemians, nesmíme ale zapomínat na to, že v prvním vzájemném utkání došlo na prodloužení. Klíčem Tatranu k úspěchu bude opět aktivní napadání po celé ploše hřiště.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*