Čerstvý držitel rekordu Curney dnes opět zářil. Foto: Český florbal
15. 12. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Curney dirigoval výhru Mladé Boleslavi, o čtyři branky se postaral i Garčar

 



Po předehrávce Tatranu s Vítkovicemi se během pátku odehrál zbytek 17. kola Superligy. Na první místo se posunula Boleslav, která zvládla porazit Pardubice. Velikou zásluhu na tom měl Jiří Curney. Těžký zápas má za sebou Chodov, který vyhrál nad Otrokovicemi. Těsné a důležité výhry slaví Bohemians s Ostravou. Sparta si poradila s Libercem, čtyřmi góly rozhodl Garčar. Ze střetu nováčků vyšla lépe Česká Lípa. 

BULLDOGS BRNO – FBŠ BOHEMIANS 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky: 4. Grlický (Kladivo), 31. Černoch (Mráz) – 21. Čihák, 29. Krebner (Zezulka), 43. Krebner (Cabejšek). Rozhodčí: Sýkora a Tkáč. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 534.

Bohemians po třech zápasech slaví plný bodový zisk. Brno naopak po další prohře kleslo na 12. místo. Ačkoliv brněnský tým vstoupil do zápasu brankou lépe Grlického, na vítězství nedosáhl.

Druhou třetinu vyhráli o branku Bohemians a srovnali tak dosavadní gólově chudé utkání. Jedinou a zároveň rozhodující trefu si během posledních dvaceti minut připsal Krebner. Domácí i přes řadu šancí Koutoučka nepřekonali a zkousávají třetí porážku v řadě.

Krebner byl hlavní hvězdou utkání. Foto: Český florbal

FLORBAL CHODOV – PANTHERS OTROKOVICE 6:3 (3:2, 1:1, 2:0)

Branky: 6. Strachota (Matejčík), 13. Mikeš (Kotlas), 14. Vávra (Mikeš), 33. Ondrušek (Vávra), 55. Vávra (Mikeš), 59. Matejčík (Pražan) – 11. Kostka (Vykopal), 12. Zapletal (Pešat), 23. Kittel (Kvapil). Rozhodčí: Černý a Janoušek. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Diváci: 237.

Otrokovice v minulém kole slavily překvapivý skalp Boleslavi, kterou porazily 6:2. Ještě předtím obraly o bod Vítkovice. Na dalšího favorita ale už nestačily.

I dnes svého soupeře potrápily, Chodov definitivně rozhodl až během posledních pěti minut. Vedení se ze začátku přelévalo na obě strany, jako vítězná se ukázala trefa Ondruška z 33. minuty.

Otrokovice se dlouho snažily o vyrovnání a podařilo se jim dostat Chodov pod tlak. Srovnání se ale nedočkaly, gól padl do opačné branky. Autorem byl Marek Vávra, zápas ještě uzavřel poslední brankou zápasu Matejčík.

SPARTA PRAHA – FBC LIBEREC 8:6 (1:0, 4:5, 3:1)

Branky: 4. Kalaš (Svatoš), 21. Koščo (Krejča), 25. Garčar (Zouzal), 28. Marvánek (Zouzal), 38. Garčar (Kalaš), 44. Garčar (Košir), 54. Marvánek, 59. Garčar (Čermák) – 22. Balatka (Kroupa), 27. Salát (Marek), 27. Valeš (Marek), 34. Salát (Kořínek), 40. Valeš (Hrůza), 48. Böhm (Hůza). Rozhodčí: Čížek a Laštovička. Vyloučení: 1 + Robert Košir 10:3. Využití: 3:1. Diváci: 215.

Seveřané přidali v posledních kolech několik dobrých výsledků, ale stopku jim dnes vystavila Sparta na Podvinném mlýně.

Sparta se postupně dostávala do vedení, zadrhnutí přišlo po hloupém vyloučení Košira. Liberec dvěmi rychlými brankami srovnal a vypadalo to, že by mohl mít v následujících minutách převahu.

Opak byl pravdou, tentokrát se nechali vyloučit hosté a přesilovku rychle proměnil Marvánek – 4:3 pro Spartu. Liberec ale vytrvale dokázal v následných minutách vždy dotáhnout nepříznivé skóre.

Utkání však do prodloužení nedospělo, na dvě trefy Sparty už Liberec těsně před koncem zareagovat nedokázal. Skvělý zápas za sebou má Milan Garčar, který utkání uzavřel svým gólem a zároveň svým čtvrtým během dnešního večera.

Souboj Prunera s Ferdanem. Foto: Český florbal

FBC ČESKÁ LÍPA – FLORBAL ÚSTÍ 8:4 (2:1, 1:2, 5:1)

Branky: 1. Jansa (Slaný), 8. Kněžour (Štěrba), 26. Spilka (Hřebřina), 54. Ekl (Jirsa), 54. Jansa (Štěrba), 56. Dzierža (Ekl), 58. Dzierža, 59. Jirsa (Dzierža) – 15. Krbec (Kühnel), 32. Kühnel (Kolstrunk), 40. Fuchsig (Krbec), 49. Kolstrunk (Krbec). Rozhodčí: Nábělek a Štengl. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Diváci: 313.

Souboj dvou nováčků skončil znovu vítězně pro Českou Lípu, ačkoliv minule až po prodloužení. Dnes byl výsledek mnohem jasnější, výsledný rozdíl ale nabral zásadní obrysy až během závěrečných sedmi minut.

Ústí se podařilo dostat ve 49. minutě zásluhou Kolstrunka do vedení, konec zápasu jim ale rozhodně nevyšel podle představ.

Vyrovnávající trefu zaznamenal Ekl, rozdílovou branku přidal vzápětí Jansa. Do nekryté obrany Ústí se pak nasypaly další góly, skóre se nakonec zastavilo na stavu 8:4.

FLORBAL MLADÁ BOLESLAV – SOKOL PARDUBICE 6:2 (3:0, 1:1, 2:1)

Branky: 10. Curney (Natov), 12. Novák (Gruber), 18. Tomáš Chroust (Tomašík), 30. Curney (Natov), 53. Curney (Krajcigr), 56. Natov (Curney) – 32. Kourek (Ďopan), 60. Černý (Bílý). Rozhodčí: Bališ a Varga. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 455.

Mladá Boleslav měla po minulém kole co napravovat, Pardubice naopak chtěly navázat na bod proti Vítkovicím. Středočeši neponechali od začátku nic náhodě a vstoupili do utkání velmi aktivně.

Po první třetině vedli domácí 3:0, v druhé části se už hra o poznání více vyrovnala. Boleslav si náskok pohlídala, ačkoliv se příděl branek již zpomalil, třetí dvacetiminutovku dokázala opět vyhrát.

Hattrickem a jednou asistencí se zapsal Jiří Curney. Svěřenci Jana Pazdery se posunuli na první pozici před Chodov a Vítkovice.

Radost boleslavských florbalistů. Foto: Český florbal

TJ ZNOJMO – FBC OSTRAVA 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)

Branky: 35. Horák (Číhal), 52. Číhal – 24. Daniš (Klimscha), 24. Mendrek, 40. Miške (Klimscha). Rozhdočí: Svrček a Waliczko. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Diváci: 348.

Vyrovnané a bojovné utkání mezi Znojmem a Ostravou mnoho branek na florbalové poměry nepřineslo. První třetina se obešla bez gólové radosti úplně, dvěmi brankami během necelé minuty ožila Ostrava až ve druhé třetině.

Oba týmy si později připsaly po jedné brance na každé straně, Ostrava si tak držela dvoubrankové vedení až do 52. druhé minuty, kdy na dostřel snížil domácí Čihal. To však bylo z gólových zásahů vše. Ostrava se raduje z těsného a velmi cenného vítězství.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*