Klára Leierová hrála klíčovou roli při výhře Liberce na Olomoucí. Foto: Flickr FBC Liberec
6. 1. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Startuje tuhý boj o play off, bude se na co dívat!

 



Nejvyšší ženská soutěž odstartuje rok 2018 pěkně zostra. V Praze se odehraje klíčový zápas v boji o play off mezi Panthers a Libercem, překvapit se pokusí také Židenice proti Bohemians, proti kterým v říjnu naposledy bodovaly. V rámci pětizápasového menu stojí za zmínku také duel Jičína s Ivanti Tigers. Ostrava se pak s Tatranem utká až v druhé polovině ledna.

Program 15. kola Extraligy žen:

TJ Sokol Královské Vinohrady – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 17.30, TJ Sokol Vinohrady
Úřadující stříbrné medailistky nejvyšší ženské soutěže jsou v tomto utkání jasnými favoritkami. Vinohrady na jednu stranu může hnát vidina, že by se přeci jen ještě mohly zúčastnit bojů o play off, na druhé straně proti nim bude stát ostravský kolos, který je v prvním utkání porazil závratných 22:0. Tým kapitánky Ferenčíkové by v Praze neměl zaváhat.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic v základní hrací době

KM automatik FBK Jičín – Ivanti TIGERS FK Jižní Město
Sobota, 19.30, Sportovní areál Jičín
Jičín se už nebude moci spolehnout na služby Andrey Satýnkové, přesto mu může být inspirací výkon týmu Panthers, který dokázal s tygřicemi držet krok a prohrál pouze 2:5. Na druhou stranu, Pražanky jsou jednoznačným favoritem zápasu a cokoliv jiného než jejich tříbodová výhra by byla obrovským překvapením.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers v základní hrací době

FbŠ Bohemians – K1 Florbal Židenice
Neděle, 13.00, SH Děkanka
Židenice jsou ve složité situaci a potřebují bodovat, nejlépe hned proti Bohemians, proti kterým se jim to povedlo v říjnu naposledy. Trenér Pavel Krbec tehdy hořekoval nad přístupem Pražanek k utkání, padala také ostrá slova o výletu. Tento problém by před domácím publikem neměl nastat, nicméně bude zajímavé sledovat, jakým směrem se zápas bude vyvíjet a jak se případně uvede nová posila Židenic Monika Léblová.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians v základní hrací době

Panthers Praha – Crazy girls FBC Liberec
Neděle, 16:00, STODOLA Aréna Střešovice
Jedno z nejdůležitějších utkání v boji o play off. Takovým přívlastkem se může pyšnit duel mezi Panthers a Libercem. Pražankám v závěru roku po skvělém vstupu do sezony trochu došel dech, Liberec naopak pozvedl své postupové akcie výhrou nad Vinohrady. Liberec může výhrou vytvořit tlak na Panthers a především Tatran, Pražanky by vítězství velmi přiblížilo vysněnému play off. Právě kvůli nepovedenému závěru roku 2017 trochu favorizujeme Liberec.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBS Olomouc
Neděle, 18:00, SH Jižní Město
Pražanky jdou do zápasu s Olomoucí v pozici velkého favorita, stejně jako například Vítkovice proti Vinohradům. Také v tomto utkání by bylo cokoliv jiného, než tříbodová výhra Chodova bráno jako velké překvapení. Je ale možné, že Olomouc vydrží delší časový úsek zápasu se soupeřem držet tempo.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova v základní hrací době

Utkání Ostravy s Tatranem Střešovice se uskuteční až 24. ledna.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*