Znojemští florbalisté mohou slavit další výhru! Foto: Florbal Znojmo Znojemští florbalisté mohou slavit další výhru! Foto: Florbal Znojmo
6. 1. 2018 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Znojmo zaskočilo Pardubice, pražské derby ovládl Chodov

 



Znojmo má druhou výhru v řadě! Před Vánocemi si odvezlo všechny body z Otrokovic a tentokrát na domácí půdě překvapilo pardubické Sokoly. Na devítigólovém přídělu se čtyřmi trefami podílel Tomáš Kucharič. V pražském derby byl úspěšnější Chodov, který porazil Střešovice 7:3. Klub z Jižního Města se minimálně do zítřka vyšvihl na první místo superligy.

TJ Znojmo – Sokol Pardubice 9:4 (2:1, 3:3, 4:0)

Branky: 11. Kucharič (Pánek), 16. Kucharič (Pánek), 28. Kučera (Šindelář), 35. Palát (Sláma), 36. Sláma (Palát), 46. Pánek (Kucharič), 48. Kucharič (TS), 57. Palát (Daberger), 59. Kucharič (Juříček) – 9. Janeček (P. Pakosta), 24. Kourek (P. Němeček), 30. Kourek (Formánek), 40. Janeček (Krigovský). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 269.

Od 16. minuty tahali Pardubičtí za kratší konec a museli dotahovat náskok domácích. Definitivní rozhodnutí však přišlo až v závěrečném dějství.

Nejprve se prosadil Pánek a následně proměnil trestné střílení Kucharič. Znojmo tedy vedlo už 7:4. Moravané pak své vítězství stvrdili dvěma góly do opuštěné pardubické branky.

Znojmo vyhrálo 9:4 a celkově jde už o páté vítězství klubu v nováčkovské sezoně. Znojemští dokonce přeskočili Bulldogs a jsou aktuálně na 12. místě superligy.

Florbal Chodov – Tatran Střešovice 7:3 (2:1, 3:1, 2:1)

Branky: 7. M. Vávra (Ondrušek), 18. Strachota (Matejčík), 24. Ondrušek (Pražan), 29. Sýkora (Mikeš), 31. Mikeš (Ondrušek), 45. M. Vávra (Pražan), 60. Ondrušek – 19. Slavík (Meliš), 38. Marek Beneš (Langer), 60. Gašparík (Marek Beneš). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2.

Chodov vyzrál na domácí půdě na pražského rivala. Foto: Florbal Chodov

Chodov vyzrál na domácí půdě na pražského rivala. Foto: Florbal Chodov

Chodov splnil v derby roli favorita. Pomohla mu k tomu hlavně dobrá práce obrany, která inkasovala od Tatranu pouze jednou při hře 5 na 5. Zbylé dva góly vsítili Střešovičtí v přesilovkách.

Čtyřmi body se na výhře mistrovského týmu podílel Tom Ondrušek, dva zásahy přidal také Marek Vávra. Chodov si rozhodující náskok vytvořil během sedmi minut v prostřední dvacetiminutovce, kdy se prosadil hned třikrát.

Sýkora a spol. tak po výhře 7:3 vévodí superlize. Zítra ovšem může Chodov sesadit z čela Mladá Boleslav. Ta ale bude mít po zítřejším duelu v Ústí o jeden zápas více než Pražané.

Sparta Praha – FBC Ostrava 8:7 (2:1, 3:3, 2:3 – 1:0) po prodl.

Branky: 8. Pruner (Ujhelyi), 14. Kareš (Svatoš), 26. Kareš (Garčar), 29. Zouzal (Čermák), 31. Kareš (Svatoš), 42. Kareš (Svatoš), 44. Košir (Ježek), 62. Košir (Garčar) – 19. Hrabal (Jiří Šebesta), 24. Eichner (Šimíček), 33. Hrabal (Moravčík), 37. Mendrek (Daniš), 48. Šimíček (Hrabal), 51. Klimscha (Mendrek), 57. Čonka-Skyba (Daniš). Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 2:1, navíc Krejča (Sparta) 10 min. Bez využití. Diváci: 171.

Prodloužení bylo pro Spartu zklamáním. Sparťané totiž v utkání vedli už 5:2 a 7:4, přesto v obou případech o třígólový náskok přišli. Vyrovnání vystřelil Ostravanům tři minuty před koncem Filip Čonka-Skyba.

FBC mělo v prodloužení dvě velké příležitosti, dokonce nastřelilo břevno, ale z druhého bodu se nakonec radovali domácí. Po dvou minutách prodloužení ukončil zápas Robert Košir.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*