Kapitán Sladký si po návratu připsal první hattrick. Foto: Český florbal
7. 1. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice si došly pro jasnou výhru, Liberec po nájezdech uspěl proti Bohemians

 



Devatenácté kolo uzavřely čtyři zápasy. Největší překvapení se odehrálo na Děkance, odkud si Liberec odváží výhru 7:6 po nájezdech. Roli jednoznačného favorita potvrdila Boleslav a Vítkovice, za které si připsal hattrick navrátilec Tomáš Sladký. Brnu nevyšla druhá třetina a podlehlo Otrokovicím 2:5.

FBŠ BOHEMIANS – FBC LIBEREC 6:7 (2:0, 1:4, 3:2, 0:0) po sam. nájezdech

Branky: 10. Palatínus (Šefčík), 17. Krebner (Čihák), 27. Šárka (Čihák), 44. Šárka (Čihák), 48. Šárka (TS), 58. Šimek (Šárka) – 33. Ferdan (Salát), 34. Ferdan (Marek), 37. Balatka (Šoltys), 40. Valeš (Ferdan), 43. Salát (Janota), 60. Salát (Veselý), rozh. náj. Valeš. Rozhodčí: Müller a Novosad. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváci: 115.

Napínavá přestřelka, kde musely dotahovat oba týmy, přinesla hned několik obratů. Klokani odstartovali zápas trefou Palatínuse a do poloviny utkání vedli o tři branky.

V přesilovce po vyloučení Zezulky se ale Liberec dostal zpět do hry a čtyřmi góly v řadě rázem otočil stav zápasu. Poslední branku navíc přidal až v poslední vteřině třetiny.

Obrátit vývoj se podařilo i Bohemians, když u všech tří gólů byl nejproduktivnější hráč týmu – Jakub Šárka. Seveřané však opět vytáhli poslední branku v minutě dvanácté. Salát poslal zápas do prodloužení, kde už žádná branka nepadla.

O vítězství rozhodl reprezentant Valeš, který proměnil oba své nájezdy. Liberec je tak na dohled play off, na osmý Tatran ztrácí šest bodů.

Liberec při rozehře standartní situace. Foto: Šimon JIRÁČEK

BULLDOGS BRNO – PANTHERS OTROKOVICE 2:5 (1:0, 0:5, 1:0)

Branky: 11. Ondráček (Sládeček), 55. Bauer (Juhaňák) – 21. Jurčík (Kittel), 29. Vykopal (Pešat), 31. Petřík (Jurčík), 36. Zapletal (Pešat), 38. Vykopal (Kostka). Rozhodčí: Svrček a Waliczko. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 354.

Ačkoliv Brno vyhrálo dvě z tří třetin, výhra mu po nepovedené druhé části znovu utekla. Buldoci si dneska zapsali již čtrnáctou prohru v sezóně.

Po jednobrankovém vedení z úvodu přišel kolaps a v prostřední části nasázeli Panteři rovnou pět branek.

Buldoci sice dokázali poslední dvacetiminutovku vyhrát, jedna branka ale byla na vyrovnání málo. Panterům se dnes povedlo ideálně naladit na zítřejší televizní souboj o čtvrté místo proti pražské Spartě.

1. SC VÍTKOVICE – FBC ČESKÁ LÍPA 8:2 (3:1, 1:0, 4:1)

Branky: 11. Firda (Rýpar), 15. Sladký (Jastřembský), 20. Sladký (Tokoš), 26. Sladký (Jastřembský), 42. Vilím (Gál), 52. Delong (Tokoš), 54. Rýpar (Souček), 59. Tokoš – 4. Ekl (Dzierža), 44. Dzierža (Ekl). Rozhodčí: K. Sojka a T. Sojka. Vyloučení: 0:2. Využití: 0:0.

Vítkovice potvrdily roli jednoznačného favorita a až na úplný začátek bylo utkání v jejich rukou. I přesto bylo skóre poměrně vyrovnané, Ponomarev si v zápase připsal 37 zákroků.

Hattrick zaznamenal útočník Tomáš Sladký, v závěru domácí ještě vylepšili skóre na 8:2. Výhrou se dotáhli na druhý Chodov, který má ale o zápas méně.

Lukáš Hájek dnes vyšel bodově naprázdno. Foto: Český florbal

FLORBAL ÚSTÍ – FLORBAL MB 3:7 (2:1, 1:3, 0:3)

Branky: 3. Kolstrunk, 6. Kužel (Stibor), 33. Josef Novák (Vl. Štorek) – 8. Curney (Natov), 21. Krzyžanek (Tomašík), 26. Tomáš Chroust, 34. Curney (Novotný), 46. Curney (Jelínek), 55. Gruber (Bína), 60. Jelínek (Řehoř). Rozhodčí: Černý a Janoušek. Vyloučení: 0:2. Využití: 0:0. Diváci: 375.

Ústí se dařilo více jak polovinu zápasu trápit tým z Boleslavi, který musel dohánět dvoubrankové manko.

O vítěznou branku se postaral ve 34. minutě Curney, domácí ale před návštěvou témeř čtyř stovek diváků vzdorovali až do konce.

Boleslav nakonec do již otevřenejší obrany Ústí přidala ještě tři branky a zvítězila 7:3. Další produktivní večer má za sebou Curney, který vstřelil tři góly. Boleslav se opět vrátila o bod na první místo před Chodov a Vítkovice.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*