Prahu 11 čeká důležité derby. Foto: Otakar Prášek - Pulver foton
13. 1. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: V tomto kole jde o hodně, bojovat se bude na obou pólech tabulky

 



Nesmírně zajímavé bude 16. kolo nejvyšší ženské soutěže, druhé, které se odehraje v kalendářním roce 2018. Prakticky v každém utkání je totiž o co hrát, favorizovat lze vyloženě pouze ostravské celky, ale ani ty nečeká nic lehkého. Panthers si hned v úvodním utkání mohou de facto zajistit play off, Olomouc přivítá Jičín, dost možná poslední šanci dostanou Židenice proti Vinohradům a hlavně se v pražském derby utká Ivanti Tigers s Chodovem.

Program 16. kola Extraligy žen:

Únětická 12° Tatran Střešovice Panthers Praha
Sobota, 14.00, SH Třebeš Hradec Králové
Jedenáctibodový náskok na dvojici Židenice – Liberec je z pohledu Panthers dostatečný, stále ale ukrývá určité nebezpečí v tom, že mohou být dostiženy. Výhra ve výjezdním utkání by Panthers prakticky poslala do osudí, ze kterého si budou výše postavené celky vybírat čtvrtfinálového soupeře, je ale jasné, že Tatran, který sám bojuje o elitní osmičku, nedá nic zadarmo, navíc vyhrál úvodní vzájemný duel. Diváci v Hradci Králové se mají na co těšit!
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers v základní hrací době

FBS Olomouc – KM automatik Jičín
Sobota, 18.00, SH Čajkaréna Olomouc
Olomouc má doma ideální šanci ukázat, že jeho forma směrem k play down začíná dosahovat vrcholu. Před domácím publikem se utká s Jičínem, který by mohl výrazněji pocítit absenci Andrey Satýnkové, která může být v konečném účtování důležitá právě v zápasech s výkonnostně srovnatelnými týmy.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce v základní hrací době

FbŠ Bohemians – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 15.00, SH Děkanka
Vítkovice čeká před finále Poháru České pojišťovny zajímavý výjezd na Děkanku, kde se rytířkám postaví celek Bohemians, povzbuzený vydřenou výhrou nad Židenicemi v minulém týdnu. Ačkoliv se dá očekávat minimálně v první polovině zápasu vyrovnaný duel, s přibývajícím časem by se měla projevit převaha Ostravanek.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic v základní hrací době

Crazy girls FBC Liberec – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Neděle, 15:00, Home Credit Aréna Liberec
Ostrava vstoupí do kalendářního roku utkáním v Liberci, který v minulém kole zaznamenal nepříjemnou porážku s Panthers. Není pochyb o tom, že Liberec potřebuje bodovat, nicméně proti Ostravě to bude mít nesmírně těžké. Výhodu by mohl hrát určitý zvyk na prostory domácí hokejové arény, nicméně by zde mělo platit totéž, co v případě Vítkovic: postupem času získá ostravské FBC navrch.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – TJ Sokol Královské Vinohrady
Neděle, 17:00, MSH Vodova Brno
V neděli nebo nikdy. To by mohlo být dost možná heslo florbalistek Židenic, které nutně potřebují bodovat a v minulém kole si trestuhodně nechaly utéct body s Bohemians. Každopádně výkon z prvních dvou třetin je něco, na čem se dá do budoucna stavět, z pohledu boje o play off je ale zásadní v neděli zvítězit. Ani Vinohrady ale nedají kůži zadarmo, poté, co si vyšláply na Vítkovice se totiž ještě stále mohou v případě výhry zapojit do dostihů o play off. Svým způsobem jde pro oba celky o zápas poslední naděje.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic v základní hrací době

Ivanti TIGERS FK Jižní Město – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 17:00, SH Jižní Město
Chodov se zatím v průběhu sezony prezentoval asi nejlepším florbalem, poslední dva zápasy s Vítkovicemi a Olomoucí mu ale hrubě nevyšly, hráčky si vysloužily rovněž nebývale ostrou kritiku trenéra Lukáše Procházky. Stará pravda zní, že derby nemá favorita, přeci jen ale trochu favorizujeme florbalistky Tigers.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za dva body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*