Michaela Šponiarová věří v týmový úspěch. Foto: Martin Flousek - Český Florbal
19. 1. 2018 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Mladé hráčky odvedly pořádný kus práce, musíme pracovat na obraně, hodnotí Šponiarová

 



Michaela Šponiarová s Denisou Ferenčíkovou si podmanily ženské finále Poháru České pojišťovny v Mostě. První jmenovaná Slovenka po zápase rozebírala nejen aktuální formu, ale nezapomněla vyzdvihnout ani práci mladých hráček, na kterých ležela v průběhu pohárové soutěže velká zodpovědnost.

Vítkovice nevstoupily do zápasu dobře, rychle prohrávaly 0:2 „Jednoznačně jsem věřila, že utkání stále můžeme otočit na svou stranu. Podle mě to bylo jen otázkou času, protože jsme se potřebovaly dostat do pohody poté, co jsme tady jely přes celou republiku,“ nedělala si Michaela Šponiarová těžkou hlavu.

Měla totiž snadný recept na udržení koncentrace. „Bylo důležité neztratit hlavu, a to se nám podařilo,“ usmála se. Bylo to dlouhou cestou prakticky přes celou republiku? „Nemyslím si, že cesta byla nějaký problém, spíše šlo o to, že jsme si možná chvíli myslely, že to půjde samo a nechtěly jsme tomu dát něco navíc ze sebe,“ kritizovala.

Vítkovice daly v poháru prostor mladým hráčkám. „Samozřejmě, jsem za to moc ráda, mladé hráčky nám odehrály ty lehčí skupinové zápasy a navíc ty následné těžší by bez jejich pomoci nebyly tak snadné. Nasbíraly tak cenné zkušenosti, ze kterých mohou profitovat,“ potěšilo mladou, ale již zkušenou slovenskou reprezentantku.

Právě slovenské florbalistky v dresu Vítkovic si finále podmanily. „Souhlasím s tím, že máme lepší formu než před šampionátem, byť také tehdy jsme nějaké branky dávaly,“ hodnotí Šponiarová. „Pomohlo nám – myslím tím Denisu Ferenčíkovou, mě a Alžbetu Ďuríkovou, že jsme byly spolu, nakreslily jsme si nějaké věci, které nám také fungují. Ale je to o celém týmu,“ nezapomíná na celý tým.

Je to povzbuzení před boji o Superfinále? „Určitě je to povzbuzení, ale pořád musíme pracovat především na obraně, abychom nedělaly zbytečné chyby, protože kvalitní týmy je umí využívat,“ uzavřela Michaela Šponiarová.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*