Liberec si zahraje play off, společně s Jičínem. Foto: Flickr FBC Liberec
20. 1. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Liberec musí v derby zabrat, body se hodí Židenicím. Last minute pro Olomouc?

 



Sedmnácté pokračování ženské nejvyšší soutěže by mělo opět o něco vyjasnit pozice jednotlivých týmů v boji o play off. Důležité utkání se odehraje mezi Libercem a Jičínem, body by určitě rády přivezly z Ostravy také Židenice. Zajímavé bude také utkání mezi Bohemians a Olomoucí, ve kterém tak trochu nečekaně dostanou hostující hráčky z Hané možnost přihlásit se ještě do bojů o play off.

KM automatik FBK Jičín – Crazy girls FBC Liberec
Sobota, 18.00, Sportovní areál Jičín
Situace v boji o play off je pořádně nahuštěná a oběma týmům by tři body ze vzájemného zápasu pomohly. Jičín by se přeci jen trochu oddálil nejbližším pronásledovatelům, pro Liberec by se jednalo o další a možná již fatální ztrátu v boji o postupovou osmičku. Pokud jsou hráčky Liberce přesvědčeny o tom, že například proti Panthers byly lepším celkem, a pokud trenér Nesměrák děkuje hráčkám za předvedené výkony, tak kdy jindy než nyní by je hráčky Liberce měly přetavit v body?
Tip Florbal.cz: Výhra Liberce v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Únětická 12° Tatran Střešovice
Sobota, 18.00, SH Bystřice nad Pernštejnem
Tatranky čeká druhé výjezdní utkání v řadě, tentokrát jsou ale role mezi Chodovem a Střešovicemi jasně rozdány. Cokoliv jiného než výhra Chodova by byla velkým překvapením, Tatran má v posledních zápasech velmi těžký los a pověstný chleba se pro něj bude lámat spíše v utkáních s Libercem nebo Židenicemi.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

TJ Sokol Královské Vinohrady – Ivanti TIGERS FK Jižní Město
Sobota, 19.00, TJ Sokol Vinohrady
Vinohrady se mohou začít připravovat na play down, Tigers naopak potřebují bodovat směrem k očekávanému střetu s Vítkovicemi o první pozici v posledním kole základní části. Určitým varováním může být pro Ivanti zápas s Panthers, který se favoritovi málem vymkl z kontroly.
Tip Florbal.cz: Výhra Ivanti Tigers v základní hrací době

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – K1 Florbal Židenice
Sobota, 20.00, ČPP Aréna Ostrava
Židenice v novém roce nejprve promarnily kvalitně rozehrané utkání na půdě Bohemians, aby vzápětí porazily Vinohrady. Do Ostravy jedou v pozici outsidera, například v minulých utkáních s Vítkovicemi ale několikrát ukázaly, že dokážou praktikovat proti favoritovi nepříjemnou hru. Ostrava navíc neodehrála poslední zápasy optimálně.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy v základní hrací době

FbŠ Bohemians – FBS Olomouc
Neděle, 14.00, SH Děkanka
Nečekaně ale přece se hráčky Olomouce dočkaly toho, že se ještě mohou zapojit do bojů o play off. Potřebovaly by ale v Praze zabrat a odvézt si body z Děkanky. Na dvojici Židenice – Jičín nyní ztrácí pět bodů. Fakt, že mají opticky velmi dobrý los, ale hráčky Olomouce potřebují podpořit také sběrem bodů. A poslední tři kola, která jsou z ohledu losu velmi přívětivá, by nemusela stačit. Hanačky potřebují zabrat proti výrazně lépe postaveným týmům. A Bohemians jsou v tomto ohledu papírově nejzranitelnější.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians v základní hrací době

Panthers Praha – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 15.15, STODOLA Aréna Střešovice
Panthers je tým, který extraligu výrazně oživil a jen velmi nepravděpodobná souhra okolností jej může připravit o premiérovou účast v play off. Rovněž jeho hráčky ukázaly, že se nebojí hrát s týmem z úplné špičky, pokud ze strany favorit není podán optimální výkon. Tento zápas bude především o morálce Vítkovic, které v týdnu procestovaly republiku křížem krážem. Pokud k utkání přistoupí zodpovědně, tak si z anglického týdne odvezou plný počet bodů.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*