Kapitán Tomáš Sladký. Foto: Martin Flousek, Český florbal Kapitán Tomáš Sladký. Foto: Martin Flousek, Český florbal
20. 1. 2018 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice podruhé v jednom týdnu poráží Boleslav, tentokrát vysoce 10:3!

 



Vítkovice s Mladou Boleslaví na sebe narazily podruhé během čtyř dnů. Ani v ligovém střetnutí Boleslav neuspěla, utrpěla totiž vysokou porážku 3:10. Na svého soupeře si vyšláplo Znojmo, Ústí padlo po výsledku 4:10. Ostrava udržela náskok proti Liberci a vyhrála 8:5. V páteční předehrávce Chodov jednoznačně porazil Českou Lípu 12:2.

FBC OSTRAVA – FBC LIBEREC 8:5 (2:0, 3:3, 3:2)

Branky: 3. Daniš (Čonka-Skyba), 12. Hrabal (Eichner), 27. Moravčík (Křiva), 27. Hrabal (Šimíček), 30. Šindler, 50. Čonka-Skyba (Daniš), 54. Mendrek (Čonka-Skyba), 57. Eichner (Klimscha) – 31. Salát (Veselý), 34. Valeš (Marek), 40. Ferdan (Marek), 44. Valeš (Hrůza), 59. Strobach (Valeš). Rozhodčí: Kačer a Vašíček. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. Diváci: 122.

Ostrava zůstává stále ve hře o play off, po zaváhání s Bohemians dnes v souboji o devátou příčku porazila Liberec. Ostravští v utkání vedli už 5:0 ve 30. minutě. Liberci se ale podařilo vrátit do utkání a ve 44. minutě snižoval Valeš na 4:5.

Zbytek zápasu však patřil opět domácím a ti tak uhájili svoje vedení. V dalším kole čeká Ostravu těžké utkání proti Chodovu.

Brankář Vaníček v obranném zákroku. Foto: Český florbal

FLORBAL ZNOJMO – FLORBAL ÚSTÍ 10:4 (1:1, 6:0, 3:3)

Branky: 4. Sláma (Krejčíř), 24. Šindelář (Pánek), 25. Číhal (Palát), 31. Sláma (Krejčíř), 32. Kucharič (Salava), 35. Kucharič (Salava), 39. Pánek (Šindelář), 45. Šindelář (Pánek), 51. Novák (Skácelík), 60. Šindelář (Salava) – 11. Krbec (Josef Novák), 44. Chudina (Kopecký), 57. Kolstrunk (Krbec), 60. Procházka (Chudina). Rozhodčí: Drápal a Pospíšil. Vyloučení: 3:2 + Radim Kühnel 5. Využití: 2:1. Diváci: 302.

Souboj nováčků skončil překvapivě jednoznačným výsledkem. Znojmu se po vyrovnané první třetině podařilo rozhodnout v dalších dvaceti minutách, kdy nastřílelo šest gólů.

Zbytek zápasu již větší drama nepřinesl, poslední část skončila nerozhodně 3:3. Tři góly vsítil Šindelář, který svojí brankou uzavíral utkání. Ústí zůstává osamoceno na poslední příčce, na předposlední Znojmo ztrácí už propastných osm bodů.

FLORBAL MB – 1. SC VÍTKOVICE 3:10 (2:3, 0:2, 1:5)

Branky: 10. Pluhař, 11. Krzyžanek (Tomašík), 54. Novák (Řehoř) – 11. Gál (Hrubý), 14. Hubálek (Hájek), 16. Hájek (Firda), 28. Tokoš (Delong), 35. Sladký (Hájek), 45. Jastřembský (Hubálek), 47. Delong (Hájek), 54. Firda (Hájek), 57. Hájek (Rýpar), 59. Sladký (Souček). Rozhodčí: Černý a Janoušek. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:2. Diváci: 530.

Boleslav chtěla svému soupeři alespoň částečně vrátit prohru z finále poháru, to se jí ale vůbec nepodařilo. Úvod sliboval opět vyrovnanou bitvu, nyní podle začátku pouze s více brankami.

Vítkovice vyhrály všechny třetiny, na náskok tří branek zvyšoval důležitou trefou Sladký během přesilové hry. Hosté byli celé utkání produktivnější, což se nejvíce projevilo v závěru utkání, když třetí třetinu vyhráli 5:1.

Důležitou postavou byl opět v letošní sezóně Lukáš Hájek, který zásoboval své spoluhráče přihrávkami. Celkem si připsal 6 bodů. Vítkovice díky výhře předskočily Boleslav na druhé místo a mají shodný počet bodů jako první Chodov. Ten má však k dobru utkání proti Ostravě.

Vítkovice korunují podařený týden. Foto: Český florbal

FBC ČESKÁ LÍPA – FLORBAL CHODOV 2:12 (0:4, 2:7, 0:1)

Branky: 33. Kadlec (Ekl), 33. Ekl (Jirsa) – 2. Maxa (Strachota), 8. Strachota (Kotlas), 9. Plíhal (Koutný), 12. Ondrušek (Vávra), 21. Pražan (Ondrušek), 23. Vávra (Mikeš), 25. Vávra (Podhráský), 27. Vávra (Sýkora), 29. Koutný (Plíhal), 35. Pražan (Vávra), 36. Strachota (Podhráský), 47. Ondrušek (Vávra). Rozhodčí: Čížek a Laštovička. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváci: 268.

Favorit z Jižního Města v páteční předehrávce svého soupeře nešetřil. Pražané si vypracovali vysoký náskok a v půlce zápasu byl stav hrozivých 9:0.

Domácí sice poté dvakrát snížili, na víc se ale nezmohli. Po trefách Pražana, Strachoty a Ondruška tak zápas skončil 12:2. Do utkání se nejvýrazněji zapsal Marek Vávra, který si připsal šest bodů.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

  • Audit napsal:

    Tak to byla neskutečná demolice.
    Vítky v neděli Liberec, úterý Most, sobota Mladá Boleslav.

  • JJ napsal:

    Kdo by to byl čekal? 🙂

  • venca napsal:

    Hlavně ta jejich obrana, kde se to naučili ? Neskutečné, ještě v pondělí to chvílemi vypadalo, že Bolka šanci má, ale dnes ? Nevěděla, co vůbec na ten agresivní styl hrát. Nefungovalo nic, ani powerplay..nic.

  • trenér napsal:

    další zdvižený prst…za povšimnutí stojí pohled na oba trenéry. sebeskvělejší trenér nemá šanci bez hráčú, ale naopak se dá tvrdit totéž. nevidím rozdíl mezi kvalitou kádru bolky a vítek, dokonce se zdá, že ten kádr má mírně nadupanější bolka, rozdíl vnímám na postu trenéra. zdá se, že nám v osobě pavla bruse roste osobnost. vlastní hráčská minulost, zkušenosti zahraniční, osobní předpoklady, vlastnosti, klid, inteligence , trpělivost. kupodivu také respekt hráčů se kterými ještě nedávno běhal po hřišti. nežene se za lacinými dvoucifernými výsledky se „slabšími“, pracuje koncepčně, důležitá je hra a ne kanada…jeho komentáře naznačují, že rovněž zůstává nohama na zemi a nepřeceňuje momentální situaci, udržet sebevědomi ve zdravých mantilech je dobrá strategie.

    • Spasitel napsal:

      A ještě ke všemu má vlasy jako Ježíš!

    • Kubas napsal:

      Pavel je výborný kluk, má v sobě dravost, ale také skromnost a učenlivost. Na školeních trenérů si vždy poctivě píše poznámky a má spoustu výborných dotazů. Není divu, že takhle roste a tým s ním. Jen tak dál. Přeju jemu i Vítkám titul. Jejich hra se mi líbí!

  • florbalfanda napsal:

    Hájek měl bodu 6 za 2goly a 4 asistence

Napsat komentář

*