Florbalistky Olomouce bojují o play off. Foto: FBS Olomouc
21. 1. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Olomouc skolila Bohemians a je v boji o play off, zabral také Liberec

 



Sedmnácté pokračování nejvyšší ženské soutěže ještě více zamotalo boj o postup do play off. Díky výhře nad Bohemians se totiž do boje o osmičku vyvolených rázně přihlásily florbalistky Olomouce. Zabral také Liberec, který porazil Jičín, Židenice pak nestačily na Ostravu. Trojlístek týmů bojující o první pozici nezaváhal.

Olomouc byla před zápasem s Bohemians v poměrně jasné pozici: na konci základní části disponuje příznivým losem, vzhledem k tomu, že se odehraje mnoho zápasů právě mezi týmy, které bojují o postup do elitní osmičky, tak potřebovala získat nějaké body „navíc“, aby dohnala aktuální pětibodové manko.

Upřímně, moc šancí neměla a využila hned tu první – získala tři body na půdě Bohemians. Hanačkám se povedl vstup do utkání a brzy vedly po brance Reimerové, kterou na začátku druhé části napodobila Mandátová. Minutu před koncem prostřední části snížila Bočanová, ale to bylo z pohledu branek vše.

Bohemians nešlo upřít snahu o vyrovnání, soupeře přestřílely klokanky poměrem 24:15, ale body bere Olomouc. „Dnes si zaslouží všechny hráčky poklonu, můžeme na sebe být hrdí. Utkání jsme zvládli velmi dobře takticky a po výkonu, kdy holky hrály na hranici svých možností, jsme získali veledůležité body,“ slavil hostující kouč Petr Dadej.

Nesmírně důležitý souboj se odehrál také mezi Libercem a Jičínem, přičemž hráčky Liberce ukázaly ukázkový vstup a v čase 4:18 vedly už 3:0. Ještě do konce první části ale dvakrát inkasovaly a do relativně pohodlného tříbrankového vedení se jim povedlo dostat až v závěru prostřední třetiny.

O tři branky vedly také na začátku 45. minuty, Jičín ale během šesti minut srovnal a další branku již 120 diváků nevidělo. Musely tak rozhodnout nájezdy, ve kterých uspěly Šamanina s Mlejnkovou, oproti domácí hrající trenérce Žůrkové. „Myslím, že jsme dnes odehráli zápas, ve kterém jsme byli jako noc a den. Chvíli jsme hráli skvěle a vzdorovali tvrdé hře domácích a chvíli jsme naopak nehráli tělem vůbec,“ zhodnotil zisk dvou bodů kouč Liberce Lukáš Nesměrák.

Zajímavou partii sliboval také zápas Ostravy s Židenicemi, který si pro sebe nakonec podmanila ostravská útočnice Nela Kapcová, autorka čtyř branek. Brněnské florbalistky vydržely Ostravě vzdorovat jednu třetinu, poté již tahaly za kratší konec provazu a odešly poraženy 2:7. „Dneska platilo těžko na cvičišti, těžko na bojišti. Soupeř hrál s velkým nasazením a docela solidně v obraně. Náš výkon dnes ale konečně snese přísnější měřítko. Takhle by to šlo, dámy,“ pozitivně hodnotil Jakub Robenek, který se mohl spolehnout na služby obránkyně Timey Patakyové.

Robenkův kolega a kouč Vítkovic Richard Urban zase do zápasu s Panthers nasadil Annu Niemcovou, která přispěla jednou brankou ke konečné výhře rytířek 7:0. Vítkovické ženy tak napodobily muže a náročný týden plný cestování zakončily s plným ziskem bodů. Panthers naopak ani ve druhém vzájemném utkání nedaly Vítkovicím gól. „Na užším hřišti se nám hůř kombinovalo, holky dělaly spoustu individuálních chyb hlavně na začátku, ale postupem času jim povrch seděl víc a víc,“ hodnotil Richard Urban.

Florbalistky Ivanti Tigers měly velké problémy v utkání s Panthers, komplikace v dalším pražském derby s Vinohrady ale nepřipustily. Už po jedenácti minutách vedly 3:0, krátce po polovině utkání pak už 7:1. Ačkoliv poslední část skončila 3:3, tak s výhrou 10:4 tentokrát vládla u favorita spokojenost. „Na to, že hrál první tým s posledním, to byl celkem vyrovnaný zápas. Na konci jsme byli šťastnější my,“ hodnotil Adam Štegl.

Čisté konto si kromě vítkovické Nikoly Příleské připsala také brankářka Chodova Hana Ranochová, která vynulovala střelecké pokusy Tatranu. Chodov nastoupil ve změněné sestavě, což se projevilo především v první části, ve které diváci branku neviděli. V dalším průběhu zápasu ale favorit z Jižního Města podal koncentrovaný výkon a zvítězil 7:0. „Cíleně jsme dnes udělali několik změn v sestavě, což se projevilo v nervozitě na začátku utkání. Postupem času jsme dostali utkání pod kontrolu a předvedli řadu pěkných kombinací,“ líbilo se Lukáši Procházkovi.

Výsledky 17. kola Extraligy žen

KM automatik FBK Jičín – Crazy girls FBC Liberec 6:7pn
branky: 12. Lucie Florianová, 18. Kristýna Bachmaierová, 38. Zuzana Svobodová, 45. Lucie Florianová, 50. Žaneta Kůželová, 51. Kristýna Bachmaierová – 1. Oxana Šamanina, 4. Michaela Mlejnková, 5. Klára Leierová, 21. Nikol Pekárková, 36. Nikol Pekárková, 45. Klára Leierová, Michaela Mlejnková; rozhodčí: Barbora Beranová – Lucie Hejnová; vyloučení: 4:3; využití: 0:1; diváků: 120; zásahy brankářů: Veronika Samková 18 – Marcela Štěpánová 18; po třetinách: 2:3, 1:2, 3:1, 0:0;

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Únětická 12° Tatran Střešovice 7:0
branky: 24. Tereza Urbánková, 28. Gabriela Tožičková, 33. Tereza Peštová, 34. Nela Jiráková, 55. Petra Beránková, 57. Karolína Kellovská, 59. Martina Řepková; rozhodčí:Tomáš Kostinek – Martin Reichelt; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 122; zásahy brankářů: Hana Ranochová 18 – Eliška Drbalová 36; po třetinách: 0:0, 4:0, 3:0;

TJ Sokol Královské Vinohrady – Ivanti TIGERS FK Jižní Město 4:10
branky: 15. Tereza Trunečková, 48. Aneta Tvrzníková, 56. Alena Žižková, 59. Michaela Lingová – 3. Michaela Šulanová, 5. Dominika Kubišová, 11. Nikola Hermannová, 21. Vendula Beránková, 22. Adéla Polívková, 24. Tereza Hanzlíková, 31. Vendula Beránková, 50. Ester Janušková, 55. Lucia Košturiaková, 56. Tereza Hanzlíková; rozhodčí: Patrik Mik – Petr Szilvási; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 43; zásahy brankářů: Jana Vyrobíková 15 – Karolína Červová 14; po třetinách: 1:3, 0:4, 3:3;

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA – K1 Florbal Židenice 7:2
branky: 7. Nela Kapcová, 23. Veronika Káčová, 24. Barbora Sedláčková, 31. Nela Kapcová, 43. Nela Kapcová, 45. Nela Kapcová, 52. Barbora Sedláčková – 15. Lucie Machů, 53. Lenka Novotná; rozhodčí: Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 76; zásahy brankářů: Pavla Lišková 12 – Karolína Krištofová 21; po třetinách: 1:1, 3:0, 3:1;

FbŠ Bohemians – FBS Olomouc 1:2
branky: 39. Adéla Bočanová – 6. Tereza Reimerová, 25. Petra Mandátová; rozhodčí:Patrik Mik – Petr Szilvási; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 85; zásahy brankářů:Daniela Kreisingerová 13 – Martina Franková 23; po třetinách: 0:1, 1:1, 0:0;

Panthers Praha – 1. SC TEMPISH Vítkovice 0:7
branky: 10. Natálie Martináková, 19. Veronika Enenkelová, 25. Barbora Husková, 32. Denisa Ferenčíková, 49. Michaela Šponiarová, 52. Anna Niemcová, 57. Natálie Martináková; rozhodčí: Kateřina Hátlová – Lenka Jansová; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 201; zásahy brankářů: Marie Topolová 34 – Nikola Příleská 10; po třetinách: 0:2, 0:2, 0:3;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*